DVB Racing maakt tussenbalans op in aanloop naar etmaalraces in Francorchamps en Zolder!

DVB RACING is als jong team momenteel op verschillende fronten actief. In het Belcar Endurance Championship is er wisselend succes. De Dodge Viper sloot enkele weken geleden af in winnende positie binnen de Belcar GT Open en het probleem met het loskomende wiel achteraan is van de baan.
“Tijdens de eerste race hadden we reeds af te rekenen met dit euvel, maar nadien kon de wagen de wedstrijd verder rijden en tijdens de trainingen nadien was er geen vuiltje aan de lucht”, licht frank Thuriaux van DVB RACING toe.
“Gezien we er tijdens de 2de race opnieuw werden met geconfronteerd, hebben wij besloten om alle wielnaven te vernieuwen. Een goede beslissing met een overwinning in Francorchamps als gevolg na twee podiumplaatsen in Zolder. Verder gaf de Viper geen krimp, zodat we met veel vertrouwen naar de 24 Hours of Zolder toeleven. Wim Lumbeeck heeft een kleine achterstand op de leidende Porsche van Derdaele en de Zolderse etmaalrace wordt mogelijk de sleutelwedstrijd van het seizoen. We moeten trachten om zoveel mogelijk punten te sprokkelen na 6 en 12 uren wedstrijd en proberen op gelijke hoogte te komen. Zolder verlaten als leider zou fantastisch zijn. Er zijn wel nog enkele plaatsen vacant en we hopen die binnen de kortste keren in te vullen”.

De weg van de Lamborghini Gallardo, die uitkomt in GT3B, lijkt ook niet bepaald over rozen te gaan. Maar ook hier hoeft DVB RACING de hand niet in eigen boezem te steken en behoren de problemen tot het verleden.

“Tijdens de eerste twee manches van het seizoen kregen we af te rekenen met klapbanden”, gaat Frank verder. “Een gekend probleem, maar er bleek door de seizoenen heen geen oplossing gevonden. Tot we met Michelin zijn gaan praten en deze heeft ons een band voorgesteld die iets hoger is. Met enige aanpassing van het plaatwerk hebben we nu een race afgewerkt en ook dit is prima verlopen. Tot in Francorchamps de wagen een klein brandje kende door benzine die via de ontluchting op de hete motor terecht kwam. Nadien heeft de wagen de race nog uitgereden, net als de voorgaande wedstrijden, maar niet met het gewenste resultaat”. Deze wagen blijft echter op stal tijdens de 24 Hours of Zolder, gezien de bemanning op een andere wagen zal rijden”.

Voor de komende 24 Hours of Spa gooit DVB RACING de BMW M3 V8 GT4 in de strijd voor ondermeer Christophe Legrand. Met deze wagen heeft DVB RACING reeds succes geboekt in het Europees en Dutch GT4 kampioenschap.
“Deze wagen is geknipt voor de races tweemaal rond de klok in Francorchamps en Zolder en mag tot de favorieten worden gerekend binnen de GT4. Er is interesse van bepaalde piloten om naast Christophe plaats te nemen, maar ook hier zijn mogelijk nog enkele stoeltjes vrij”.

Tot slot verzorgd DVB RACING ook nog de assistentie van de Aston Martin van Ron Marchal die reeds enkele wedstrijden van de Dutch Supercar Challenge achter de kiezen heeft.

“Het veld binnen de DSC is kwalitatief zeer hoog met enkele ex GT1 en GT2-bolides. De Aston is een geëvolueerde GT3, maar komt nog wat vermogen te kort om vooraan mee te strijden. De beste klassering van Ron Marchal en Jean Glorieux is een zevende plaats. De Aston mag, gezien zijn hoge gewicht en volgens de pk/gewichtsverhouding nog een 80-tal extra paardjes bijsteken in het vooronder. Bedoeling is om via andere nokkenassen de wagen competitiever te maken. Dan pas zal de Aston kunnen wedijveren met de top 3. Ron heeft in Jean Gloreux een goede en snelle partner gevonden”, besluit Frank Thuriaux.

DVB Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op maandag 04 juli 2011 om 15:44


Andere publicaties op Racingworld.be...