25H VW Fun Cup: Voorbeschouwing WRT

Het is het jaarlijkse grote feest van Volkswagen: tijdens de 25 Uren VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps zal je dan ook niet naast het alombekende logo van de autoconstructeur uit Wolfsburg kunnen kijken. Naast de VW Fun Cup tekent ook de Belgian Touring Car Series present en uiteraard willen ook de VW Scirocco’s van het Belgian VW Club Team WRT dit weekend meefeesten!
Bij WRT is men niet snel geneigd om op zijn lauweren te rusten... maar ook in geval van problemen, blijft men niet bij de pakken zitten. “Laten we duidelijk zijn, de 12 Uren van Spa waren voor onze ploeg een grote ontgoocheling”, erkent Vincent Vosse, teammanager nederig. “Onze wagens kenden het ene probleem na het andere terwijl we net rekenden op de betrouwbaarheid. Op dat vlak hadden de Scirocco’s tot dan toe een vrijwel onberispelijk parcours afgelegd. Op de rechte stukken na, waar vooral het aantal pk’s van tel zijn, is Francorchamps een omloop die de wagen wel ligt en we beschikken over goede afstellingen. We willen dus de tegenvallende 12 Uren doen vergeten met enkele goede resultaten in de T3-klasse en zo bijdragen tot een geslaagd VW-feest.”

Voor het eerst zal een weekendje BTCS bestaan uit drie races: een korte uithoudingsrace over 60 minuten op vrijdag, gevolgd door twee sprintwedstrijden van een half uur op zaterdag.  Een format dat de piloten zou moeten bevallen... “Het is waar dat wij, piloten, ons het liefst voor de volle 100% geven”, geeft Koen Wauters, die nog steeds team vormt met Ronnie Latinne op de VW Scirocco #52, toe. “Een sprintrace over 30 minuten waarin je moet trachten om rondjes te rijden alsof je aan het strijden bent voor de pole, is dus het leukste wat er is. Helaas denk ik dat deze format ons niet echt zal liggen. Hoewel we na de 12 Uren gebrand zijn op revanche, zullen we wat topsnelheid te kort komen ten overstaan van enkele meer krachtige concurrenten. Maar, misschien vinden we wel een bondgenoot in het weer. Indien het regent zijn de verschillen in vermogen minder belangrijk en moeten we kunnen meestrijden voor de overwinning. Blijft het droog dan vrees ik dat een podiumplaats in onze klasse het hoogst haalbare zal zijn.”

Hoewel zij wel het einde haalden van de 12 Uren, kenden ook Jean-Jacques Smits en Claude-Yves Gosselin er heel wat problemen. “Ik weet dat het team sinds de 12 Uren hard heeft gewerkt en ik heb dan ook in hen het volle vertrouwen”, verduidelijkt de Fransman. “We hebben begin deze week kunnen testen en onze afstellingen nog wat kunnen verfijnen. Ik denk dan ook dat we klaar zijn voor de strijd. In tegenstelling tot de meerderheid van de andere piloten haat ik Spa. Ik heb verschillende slechte herinneringen aan Spa-Francorchamps, hoewel ik de plaats zelf en het kader fantastisch vind. Nee, ik hou niet van de omloop zelf. Maar goed, uiteraard zal ik mijn uiterste best doen... In de wetenschap dat een aantal concurrenten toch een stuk sterker lijken, denk ik dat we geen kans maken op winst. Een plaatsje op het podium zou al goed zijn.”

Na een eerste wedstrijd (60 minuten) op vrijdag (start om 17u), zullen er dus op zaterdag twee sprints over 30 minuten worden afgewerkt.  De eerste race start om 11u en na een onderbreking van 20 minuten, volgt dan de tweede. Een niet te missen spektakel in afwachting van de start van ’s werelds langste race, de 25 Uren VW Fun Cup, zaterdag om 16u30!

WRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 07 juli 2011 om 11:49


Andere publicaties op Racingworld.be...