GT1: Paul Ricard: Duel Nissan tegen Aston Martin in de kwalificaties

JR Motorsports - Nissan GT-RJR Motorsports - Nissan GT-R
Richard Westbrook (Nissan GT-R) heeft zijn tweede pole in de GT1 beet. De kwalificatie draaide uit op een duel tussen Nissan en Aston Martin en beide merken bezetten dan ook plaatsen één tot en met zes op de grid. De Corvette van Hezemans/Zuber is met de zevende tijd de eerste niet Nissan of Aston Martin. Maxime Martin is wederom beste Belg en zal starten van op de negende positie.
De Nissan’s waren gisteren al snel maar lieten zich in de prekwalificatie verrassen door de Aston Martin van Mücke/Turner. Maar vanaf kwalificatie 1 toont het Japanse merk dat het de te kloppen wagen heeft en met Michael Krumm zet het onmiddellijk de snelste chrono neer. Een uitstekende Hezemans plaatst de Corvette op de tweede plaats voor de Aston Martin van Mücke en de Nissan van Westbrook. Maxime Martin staat voorlopig negende en Bas Leinders dertiende. Na de eerste sessie verliezen we beide Belgian Racing Ford’s, de #9 kwam pas laat in actie en zette de laatste tijd neer, terwijl de #10 zelfs helemaal niet de baan opkwam.
 
Dat Aston Martin de tegenstander voor Nissan wordt blijkt wederom uit de kwalificatie 2, waar Darren Turner de snelste tijd neerzet in de Young Driver Aston #8, de wagen die ook gisteren al de Nissan’s te snel af was. Ook Zuber is snel in de Exim Bank Team China Corvette en doet het even goed als zijn ploegmaat Hezemans in kwalificatie 1 door de tweede plaats te pakken. Dumbreck is met een derde tijd de snelste Nissan rijder. Martin en Leinders eindigen opnieuw met de negende en dertiende tijd, wat echter betekent dat geen van beide Marc VDS wagens doorstoot naar de kwalificatie 3. Ook geëlimineerd zijn de Lamborghini van kampioenschapleiders Winkelhock en Basseng evenals de DKR Corvette, de Aston Martin van Dusseldorp en de Nissan van Bernoldi.
 
Richard Westbrook zet van bij het begin van kwalificatie een tijd neer van 2:03.419, een tijd die niemand kan verbeteren. Aanvankelijk zijn het Hezemans en Mücke die na Westbrook de snelste zijn, maar naargelang de kwalificatie vordert zakken ze terug naar de zevende en vijfde plaats. Op het einde van de sessie zijn het Krumm en Enge die het snelst onderweg zijn en zij eindigen dan ook tweede en derde. Een volledige eerste startlijn voor Nissan dus, voor de Aston en de Nissan van Campbell-Walter. Op de derde lijn vinden wij dan de Aston Martin’s van Mücke en Hohenadel. De overgebleven Lamborghini van Pastorelli/Schwager strandt op de achtste plaats. 

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zaterdag 16 juli 2011 om 12:56


Andere publicaties op Racingworld.be...