GT3: Paul Ricard: Gans podium race 2 kleurt Belgisch

FIA GT3 Podium race 2FIA GT3 Podium race 2
Was de race 1 van gisteren nog een serieuze opdoffer voor de Belgische deelnemers aan het FIA GT3 kampioenschap nadat Soulet en van Splunteren een zekere podiumplaats verloren wegens een straftijd en de eerder zwakke resultaten van onze andere deelnemers, dan verkeerde het Belgische kamp vandaag in euforie. Op alle podiumplaatsen stond minstens één Belg met de overwinning van Soulet, de tweede plaats van Martin en de derde plaats van het duo Franchi/Ide.
Gisteren in de eerste race reed de Lamborghini Gallardo van von Thurn und Taxis/Mayr-Meinhof van op de pole naar een onbedreigde zege. Tweede werd de Ferrari F458 van Leo en Castellacci. Soulet en zijn Nederlandse ploegmaat waren in hun ProSpeed op weg naar een mooie podiumplaats maar kregen tijdstraf wegens het niet reglementair uitvoeren van de pitstop en vielen zo terug naar de vijfde plaats. De tweede Porsche van het team, die van Heylen/Lappalainen eindigde achtste. Ten minste toonde de Porsche zich voor het eerst dit jaar competitief. Het laatste podiumtrapje was voor de Audi R8 van Demay/Lunardi. Maxime Martin moest zich tevreden stellen met de negende plaats en Ide/Franchi eindigden slechts dertiende.

Vandaag kleurden de Belgen echter de race. Van bij de start nam Maxime Martin de leiding in zijn LMP Aston Martin, een plaats die hj behield tot bij de pitstop. Zijn minder snelle teammaat Lesoudier kon de eerste plaats echter niet vasthouden en stond deze af aan de ProSpeed Porsche van van Splunteren. De Nederlander behield de leiding tot het einde, Lesoudier kwam als tweede toe voor de WRT Audi van Franchi/Ide. De WRT Audi was slechts als veertiende vertrokken, maar eerst klom Franchi op naar de zevende plaats waarna Ide het mooie werk verder zette door door te stoten tot de derde plaats. Jan Heylen moest ditmaal opgeven. In ieder geval toonde ProSpeed dat ze klaar zijn voor de grote rendez-vous van het jaar, de 24 uren van Francorchamps.


Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zondag 17 juli 2011 om 15:31


Andere publicaties op Racingworld.be...