Donington: Chevrolet's van Muller en Huff tot tweemaal toe!

Halverwege het seizoen werd er voor het eerst in het WTCC kampioenschap op het Britse circuit van Donington gereden. Nadat het wisselvalige weer al een belangrijke rol speelde tijdens de kwalificaties, leek dit in de eerste race alvast niet anders te zijn. Niettegenstaande een droge omloop werd manche 13 als een 'wet race' aangevangen.
Zoals we stilaan gewoon geworden zijn, reden de drie Chevrolet Cruze's van start tot finish aan de leiding, en dit in de zelfde volgorde als ze zich kwalificeerden op zaterdag. Muller, Huff en Menu lieten de rest van het veld achter zich. Enkel 'Huffy' deed nog een poging om zijn Franse teammaat in te halen, maar besefte al snel dat dit een riskante zaak was met de regen die ondertussen, zoals voorspeld, zijn intrede had gemaakt. Zowel de snel gestarte Tarquini in de SEAT SR Leon als de ROAL Motorsports BMW van Tom Coronel konden het tempo van de Cruze's niet aan en moesten het samen uitvechten voor de vierde plaats. Onze Noorderbuur trok hierbij aan het langste eind, wat alweer een mooi resultaat is gezien de huidige suprematie van Chevrolet. Engstler in alweer een BMW werd zesde en eerste in het Yokohama kampioenschap.

In race 2 mag Tom Coronel de start vanuit stilstand vanop de pole positie aanvangen met Nykjaer in de SEAT SR aan zijn zijde. Maar het werd vooral uitkijken naar de drie Chevy's op plaats 7,8 en 9 aangezien het zo goed als zeker was dat zij zich een weg door het veld gingen banen. In tegenstelling tot Nykjaer miste Tom zijn start niet, hij nam resoluut de leiding met drie andere BMW's in zijn zog. Terwijl de SEAT's elkaar een beetje in de weg reden en verder terugvielen, waren het de blauwe Chevy's die oprukten. In ronde 2 ging Tom Coronel helemaal in de fout, waarbij de wagen in de zandbak terecht kwam  en Tom heel wat plaatsen verloor. In 'no time' wist Muller de nog enig overgebleven BMW van Engstler bij te benen om hem dan snel te passeren. Een manouevre dat enkele bochten verder ook door Huff werd herhaald.

Het lijkt dus niet uit te maken waar de Cruze zich bij de start bevinden, Yvan Muller en Robert Huff baanden zich een weg naar de kop van het veld om voor de tweede keer vandaag, plaats 1 en 2 in de wacht te slepen. Yvan Muller verkleint daarmee zijn achterstand in het kampioenschap op Rob Huff tot vijftien punten.  Engstler kon zijn derde plaats behouden net voor Tom Coronel die net als in race 1 een vierde plaats net naast het podium pakte.

Na de race zou Muller nog een voorwaardelijke straf krijgen voor het incident met Huff in race 2 terwijl Poulsen effectief vijf plaatsen op de grid achteruit zal moeten na de volgende kwalificaties.

Voorlopige stand kampioenschap:

1. Robert Huff - Chevrolet Cruze - 263 pt.
2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze - 248 pt.
3. Alain Menu - Chevrolet Cruze - 192 pt.
4. Tom Coronel - BMW - 124 pt.
5. Gabriele Tarquini - SEAT SR Leon - 115 pt.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 17 juli 2011 om 21:06


Andere publicaties op Racingworld.be...