24H of Spa: Stemmen uit de pitlane: Marc VDS Racing en Audi Sport Team WRT

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3
Maxime Martin (BMW Z4): "Om vanop pole te starten in de meest belangrijke race van ons seizoen is formidabel. Als je me een paar weken geleden had verteld dat we hier de pole zouden pakken, had ik je nooit geloofd. Het team heeft de Z4 optimaal geprepareerd voor de kwalificaties ondanks het feit dat we nog niet zoveel know-how over de wagen beschikken ! Ik ben er gewoon hard voor gegaan met het gekende resultaat als gevolg. Dit is een fantastische ervaring maar we moeten ons nu toeleggen op de wedstrijd en ook daar een mooi resultaat proberen te behalen.

Markus Palttala (Ford GT): "Ik ben toch een beetje ontgoocheld geen top tien gereden te hebben, temeer omdat we de ganse dag daar bij de top behoorden. We hadden een aantal kleine probleempjes waardoor we onze tijd niet meer konden verbeteren eens we op slicks stonden. Ik ben helemaal niet ontevreden met de progressie die we vandaag hebben gemaakt, en indien er tijdens de race regen valt, wat hier toch altijd gebeurt, dan ben ik vol vertrouwen. De 'handling' van de wagen was heel goed in de barre omstandigheden, iets wat erg belangrijk is hier", aldus Markus die morgen al voor de tiende keer van start gaat in de 24 Hours of Spa. 

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMSAudi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Greg Franchi (Audi R8 LMS): "We zaten helemaal vooraan in de eerste kwalificatiesessie, maar toen de baan opdroogde, probeerde Mattias een vrije ronde te vinden, jammer genoeg zonder resultaat. We hadden net niet dat tikkeltje geluk! Anders had een top drie plaats zeker mogelijk geweest. Nu vatten we de race aan in de top tien, maar we zijn ongetwijfeld van plan om in deze lange wedstrijd ons een weg naar voor te zoeken."

Bert Longin (Audi R8 LMS): "We waren goed bezig voor het incident dat Filipe had. We werkten ons vooropgesteld schema rustig en gecontreerd af. Ik denk zelf dat een top drie zeker tot de mogelijkheden behoorde. Filipe kon op een opdrogende piste en met verse slicks de wagen niet op de baan houden. Zulke dingen gebeuren nu éénmaal."

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op vrijdag 29 juli 2011 om 16:00


Andere publicaties op Racingworld.be...