Strakka kondigt deelname WEC 2012 aan met nieuwe HPD ARX-03a!

Strakka Racing HPD ARX-03a Strakka Racing HPD ARX-03a
Aan de vooravond van de 6 uren van Silverstone maakte het Britse Strakka Racing - momenteel actief in LMP2 met de HPD ARX-01d - bekend volgend seizoen te zullen uitkomen in het FIA World Endurance Championship met een gloed nieuwe LMP1 bolide. De wagen waar het om gaat zal de naam HPD ARX-03a dragen en zal sterke gelijkenissen vertonen met ARX-01e die eerder dit seizoen nog een mooie podiumplaats in de 12 uren van Sebring wist te behalen.
Strakka Racing HPD ARX-03aStrakka Racing HPD ARX-03a
Het kleine Britse Strakka Racing zal het volgend seizoen dus gaan opnemen tegen het fabrieksgeweld van Audi en Peugeot. Als de ARX-03a de lijn van de ARX-01e doorzet dan kan dat misschien wel eens voor verrassingen gaan zorgen, zeker als de ACO verder zal proberen om benzine en diesel proto's dichter bij elkaar te brengen. Vorige seizoen slaagde de Britse formatie er nog in de 6 uursrace op de Hongaroring algemeen te winnen met een LMP2 wagen.
 
Strakka Racing HPD ARX-03aStrakka Racing HPD ARX-03a
Kijken we even naar de technische kant van het verhaal dan komen we te weten dat de ARX-03a zal beschikken over een 3,4-liter atmosferische HPD (Honda Performance Development) V8 motor. In tegenstelling tot de ARX-01e zal deze wagen niet meer de Courage LC75 monocoque als uitgangspunt gebruiken. In de plaats daarvan zal verder geborduurd worden op de reeds bestaande kennis van de eigen HPD ARX-02a. Esthetisch heeft de wagen veel weg van de ARX-01e en uiteraard beschikt de wagen over de verplichte haaienvin.
 
Nick Leventis, rijder:
"Voor ons is het de heropleving van de traditie van het kleine Britse privéteam dat de strijd aangaat met de grote fabrieksteams. We hopen een aantal respectabele resultaten te kunnen behalen en voor wat verrassingen te kunnen zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het project een groot succes zal zijn."
 
Strakka Racing HPD ARX-03aStrakka Racing HPD ARX-03a
Piers Phillips, Teambaas en Technisch Directeur:
"De timing van deze nieuwe kans om terug in LMP1 uit te komen kon niet beter zijn, met de beschikbaarheid van de HPD ARX-03a, de creatie van het FIA WEC en de huidige groei en ontwikkeling van ons eigen team. Het is nu het moment om een stap verder te gaan en een nieuwe uitdaging aan te gaan. We zijn zeer blij om een nieuwe wagen te kunnen inzetten die ongetwijfeld competitief zal zijn vanaf de eerste competitiekilometers dankzij de technische steun van HPD, Wirth Research en Michelin."
 
Foto's: Strakka Racing


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op zaterdag 10 september 2011 om 20:38


Andere publicaties op Racingworld.be...