Belgian Masters: Delahaye gaat voor de titel, maar zonder Fred Bouvy

In het kader van de Belgian Masters werken de Belgian Touring Car Series dit weekend in Zolder hun voorlaatste meeting af. De drie Renault Mégane Silhouette BTCS zijn nog steeds voorin te vinden.
Op vier races van het eind is de strijd om de titel heel spannend. Bij de rijders tellen Christian Kelders en Fred Bouvy slechts 5,5 punt achterstand op het duo Stéveny-De Radiguès, terwijl ook Stéphane Lémeret en Edouard Mondron, derde, mathematisch nog kans maken op de eindzege. Bij de merken telt Renault zeven eenheden meer dan Kia, terwijl Volvo, Jaguar en BMW niet langer in aanmerking komen voor de titel.

Om over twee weken in Francorchamps nog steeds het nummer 1 te kunnen verdedigen moet de rode Mégane volgende zondag bij de twee races voor de Proceed weten te blijven.
“Ons doel is de kloof wat te verkleinen”, stelt Christian Kelders. “Zolder is een omloop die onze Silhouette wel ligt. Zonder mijn spin hadden we hier aan het begin van het seizoen trouwens gewonnen.”
Het grote nieuws van de afgelopen week is dat de Luikse gentleman-driver het zonder zijn gebruikelijke teammaat zal moeten stellen. Fred Bouvy, al vijf jaar een vaste steunbeer van Delahaye Renault Team, moet immers de handdoek gooien, wegens onvoldoende budget om zijn BTCS-verbintenissen tot het eind te respecteren. De regerende kampioen zal worden vervangen door de zeer snelle Ludovic Sougnez.
“We wilden het team niet ontwrichten”, stelt Gilles Terlinden. “Dus hebben we een snelle jongen gezocht, die al in de BTCS en in Zolder wist te winnen en die bovendien al eens met onze Mégane heeft gereden, tijdens de 24 Uur van Zolder van 2009. Ludo is de ideale keuze. Bovendien denk ik dat hij, net zoals wij, sinds de 24 Uur een revanche te nemen heeft… We hebben het volste vertrouwen in hem.”

Het duo Lémeret-Mondron mikt op een eerste seizoenszege, na er eerder al een paar keer heel dicht bij te zijn gekomen.
“We hebben niets meer te verliezen”, stelt de rijder-journalist. “We zullen er alles aan doen om voorin mee draaien, hoewel de Kia 30 kilogram minder weegt dan onze twee Méganes. Vreemd, want de Proceed heeft toch de twee meest recente races gewonnen. Het team van Stéveny speelt het heel fijntjes…”

De derde Mégane, van de Fransen Alexandre Viron en Laurent Richard, wil tijdens wat een heet weekend belooft te worden zijn vijfde plaats in de tussenstand verstevigen.

Delahaye press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 28 september 2011 om 15:01


Andere publicaties op Racingworld.be...