Belgian Masters: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

Marc Goossens en Maxime Soulet leiden op dit ogenblik in het Belcar Endurance Championship en dat sinds de eerste race van het seizoen. Met een bonus van 17 eenheden op de nummer twee in het kampioenschap, is het team in de kleuren van Round Up Racing-Spike Communications er op gebrand deze situatie zo te houden. Op de vooravond van de Belgian Masters, op Circuit Zolder, overheersen er twee gevoelens bij ProSpeed Competition: ambitie en sereniteit. De omloop van Zolder is zeer geschikt voor de Porsche 911 GT3-R #60 en dus is het doel zondag om na een race van goed twee uur als eerste onder de brug van… CPL Trans aan de finish door te komen.
De eerste ereplaats tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder liet Marc Goossens en Maxime Soulet toe om als stevige leiders in het kampioenschap de kaap van half seizoen te ronden. De ambities op de nationale titel zijn dan ook veroorloofd, zeker omdat de voorbije race goed was voor dubbele punten. Maar we mogen zeker nog niet stellen dat de twee laatste races van het seizoen een formaliteit zijn.

De sportieve visie: Rudi Penders (Team Manager) “Een competitie is nooit een formaliteit, zeker niet in de autosport! Autosport is een technische sport en een teamsport en dat vergt van ieder van de actoren perfectionisme en ambitie. Herinner u dat ik in het begin van het seizoen gesteld heb, dat in voetbaltermen we onze afwerking moesten verbeteren, wel daar is het moment nu voor aangebroken. Het doel van ProSpeed Competition dit weekend is de Belgian Masters.”

De technische visie: Marc Goossens (rijder) “De Porsche 911 GT3-R blijft de referentie op de omloop van Zolder. Net zoals voor iedere race, zullen we onze strategie tot in detail uitwerken en trachten munt te slaan, op de meest optimale manier, uit elk sleutelmoment van de wedstrijd. In ons voordeel speelt dat noch Zolder, noch de Porsche nog echt geheimen voor ons in petto hebben.”

De visie van de rijder: Maxime Soulet “Twijfelen? Dat zou eerder iets zijn indien we 17 punten achterstand telden... De realiteit is rationeler: we gaan dit weekend afwerken met de ingesteldheid om te winnen. Al de rest is iets voor zondagavond.”

ProSpeed Competition werd verkozen tot beste technische ploeg van 2011 tijdens de recentste 24 Uur van Le Mans en tot Team of The Year 2010 door de Royal Automobile Club of Belgium. Het programma van het team is ook dit jaar weer indrukwekkend met Le Mans Series, het European Championship FIA GT3, de 24 Uur van Spa en het Belcar Endurance Championship.


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 28 september 2011 om 21:09


Andere publicaties op Racingworld.be...