Belgian Masters: Voorbeschouwing WRT

Na de T3-klasse van de Belgian Touring Car Series, in het voorprogramma van de 25 Uren VW Fun Cup, te hebben gedomineerd, willen Koen Wauters en Ronnie Latinne niets liever dan zondag opnieuw als winnaars te worden gekroond. Ook de bemanning van de andere VW Scirocco van WRT, Jean-Jacques Smits en Claude-Yves Gosselin heeft een podiumplaats voor ogen.
We moeten al bijna drie maanden terugkeren in de tijd voor de laatste meeting in de Belgian Touring Car Series. “En ik kan je verzekeren dat ik het racen heb gemist”, lacht Ronnie Latinne, die tijdens het voorprogramma van de 25 Uren VW Fun Cup voor een prachtprestatie zorgde. “Ik kijk uit naar het moment dat ik weer in de kuipzetel van mijn Scirocco kan glijden. De laatste keer konden we al zien dat we heel wat vooruitgang hadden geboekt en we in de T3-klasse volop meestreden voor de zege in de sprintraces en in de kortere uithoudingsrace. Maar door de pech die we hebben gekend in de 12 Uren, wordt het kampioenschap een moeilijke zaak. We gaan nu race per race bekijken en trachten een maximum aan klassezeges te pakken. Het is de enige mogelijkheid die ons nog rest als we tot het eind willen meedoen voor de titel. Ik heb tijdens de zomermaanden flink bijgetraind en ik ben heel gemotiveerd. Zolder here we come!
 
Het enthousiasme van de inwoner van Hoei werkt alvast aanstekelijk, want ook zijn ploegmaat Koen Wauters kijkt vol ongeduld uit naar Zolder.  “We gingen echt heel snel in de 25 Uren”, herinnert zich de frontman van Clouseau. “Zonder die lekke band tijdens mijn sprintrace, hadden we drie maal kunnen winnen in T3. Ik hoop dat we in Zolder even snel zullen zijn. Zelf hoop ik tijdens de twee laatste meetings mijn ploegmaat wat te kunnen bijbenen. Ronnie was echt heel indrukwekkend in Francorchamps en ik ga zijn voorbeeld volgen en de data goed analyseren en zo proberen even snel te gaan. Uiteraard ga ik dit op een intelligente manier aanpakken en het teambelang krijgt in ieder geval voorrang op het eigenbelang. Maar het mag duidelijk zijn dat indien mijn tijden beter worden het ganse team hier de vruchten zal van plukken en we zullen meestrijden voor winst in de T3-klasse. Dat is alvast mijn persoonlijk doel!
 
Hoewel Wauters-Latinne het meest kans maken om een zege te pakken voor WRT en de Belgian VW Club, staan ze er niet alleen voor.  Zoals reeds het hele seizoen het geval is, mikken Jean-Jacques Smits en Claude-Yves Gosselin ook nu op een podiumplaats. “Ik strijd momenteel volop mee voor de derde plaats in de T3-klasse en ik wil absoluut op het eindpodium staan”, benadrukt Jean-Jacques de ambities. “Op de omloop van Zolder voelen zowel ik als Claude-Yves ons wat meer op ons gemak en bovendien draaien we er vrijwel dezelfde chrono’s. We willen dan ook zo dicht mogelijk bij onze ploegmaats eindigen. Je mag er in ieder geval zeker van zijn dat we beiden met veel motivatie naar Limburg trekken.
 
Tijdens de Belgian Masters staan er in de BTCS twee klassieke confrontaties op het programma van telkens 90 minuten (start om 11u05 er 16u10).  Zullen de Scirocco’s van WRT na de overwinningen in de 25 Uren VW Fun Cup opnieuw de beste zijn? Antwoord zondag tussen de Limburgse pijnbomen.

WRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 september 2011 om 11:13


Andere publicaties op Racingworld.be...