Silverstone: Dylan Derdaele aan de start met Alpina B6

Het jonge Limburgs talent, Dylan Derdaele, zal komend weekend de kampioenenwagen bemannen uit de ADAC GT Masters 2011. Samen met kampioenen Dino Lunardi en Alex Margaritis krijgt de aktuele leider in de Belcar GT Open de kans om de Alpina BMW B6 te mennen tijdens de laatste race over drie uren van de Blancpain Endurance Series in Silverstone .
Deze Alpina BMW B6 is een zeer competitieve GT3 wagen en werd met voormeld duo kampioen in de ADAC GT Masters 2011; een felbevochten kampioenschap met 38 wagens en 10 merken.   

Manager Wolfgang Koepp heeft dit mogelijk gemaakt nadat Dylan onlangs op Circuit Zolder samen met Niels Lagrange de Alpina BMW B6 van het fabrieksteam en van eigenaar Andy Bovensiepen kon testen .
Teameigenaar Andy Bovensiepen: “Ik wil Dylan deze kans geven want hij heeft een uitstekende indruk achter gelaten tijdens deze test.”

Dylan Derdaele: “Tijdens de test op Circuit Zolder was ik zwaar onder de indruk van deze GT3-wagen. In vergelijking met de Porsche Supercup en op een voor mij gekend terrein was het een zeer leerrijke ervaring. Zowel op gebied van power, baanligging en remmen is de Alpina BMW B6 een superwagen waarbij de grenzen héél ver liggen. Er zijn tal van verschillen. Ik heb altijd op Porsche gereden met de motor achteraan en zonder ABS. Ik zal mijn rijstijl moeten aanpassen en mijn rempunten moeten verleggen. In de Belcar heb ik reeds opgemerkt dat de GT3 wagens op de rechte lijn niet veel sneller zijn dan onze Porsche, maar de rempunten en de bochtensnelheid maken het verschil. Dat heb ik nu ook kunnen ervaren tijdens de test op Circuit Zolder enkele weken geleden. Voor mij is een uitgelezen kans om in een topwagen samen te rijden met Lunardi & Margaritis en samen te werken met topingenieurs. Ik hoop dan ook enorm veel op te steken tijdens het weekend en zal vooral veel stelen met ogen en oren”.

Wolfgang Koepp regelde  in 2010 & 2011 een plaats voor Philip Geipel in de Lamborghini Gallardo in het ARGO/Reiter team en werkt al sinds 2006 samen met Kenneth Heyer. Ook nu heeft Wolfgang Koepp weer de juiste neus voor talent en bezorgt Dylan een kans bij een topteam.

Dylan Derdaele zal mogelijk samen met gouwgenoot Niels Lagrange en begeleid door het motorsport management Speed-Corner.com van Wolfgang Koepp in 2012 uitkomen in het Europees FIA GT3 kampioenschap.

“Ook andere pistes worden verkend zoals de Porsche Supercup en de Blancpain Endurance Series”, voegt Derdaele junior er nog aan toe.

Eén ding is zeker; Dylan Derdaele zet komend weekend een belangrijke stap in zijn verdere carrière binnen de autosport.

Derdaele press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 03 oktober 2011 om 19:37


Andere publicaties op Racingworld.be...