van der Horst

Belgian Masters: Slachtoffer pitlane incident overleden

Circuit Zolder logo
Circuit Zolder logo
Vanmorgen bereikte ons het trieste nieuws dat het onfortuinlijke slachtoffer van het ongeval in de pitlane te Circuit Zolder tijdens de Belcar race afgelopen zondag is overleden. Het slachtoffer werd na de aanrijding nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is daar gisteravond aan zijn verwondingen bezweken.
"Namens de Raad van Bestuur, het management en alle medewerkers van het circuit wensen we ons medeleven uit te drukken aan familie en vrienden van de betrokkene. Het ongeval heeft ons allen diep geraakt, en noopt ons tot bescheidenheid", laat Circuit Zolder weten in een korte mededeling.

"Langs deze weg willen we bovendien ook alle andere direct betrokkenen onze gemeende gevoelens van steun betuigen. De hulpverleners die ter plaatse de eerste zorgen hebben gecoördineerd en toegediend, wensen we bij deze uitdrukkelijk te danken voor hun inzet en snelheid van reageren. We zullen op gepaste wijze de herinnering aan het ongeval levend houden, maar wensen thans in alle sereniteit stilte te bewaren uit respect voor de overledene."

De afgelopen dagen ontving de redactie van Autosport.be heel wat reacties op het incident via ons contactformulier en per e-mail. Veel opmerkingen handelden over het feit dat Autosport.be weinig aandacht aan het incident en aan het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd besteed heeft. Hoewel we niet op elke vraag afzonderlijk kunnen antwoorden, wensen we te benadrukken dat de redactie bewust heeft geopteerd om de verslaggeving rond het incident te beperken. Autosport.be was zondagavond eveneens in het bezit van beelden, zowel video- als fotomateriaal, maar besloot uit respect voor de slachtoffers dit niet te publiceren.

Tot slot wenst de redactie van Autosport.be haar medeleven te betuigen aan vrienden en familie in deze moeilijke tijden.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 5 oktober 2011.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons