Silverstone: Voorbeschouwing WRT

Zondag valt in Silverstone het doek over de Blancpain Endurance Series 2011. Het Belgian Audi Club Team WRT wil de constructeur uit Ingolstadt de titel bij de rijders schenken en rekent op de rijderstrio’s Franchi-Piccini-Mies en Longin-Albuquerque-Ortelli om het seizoen in schoonheid te beëindigen.
Wat er nog gebeurt, op basis van de prestaties van de eerste vier wedstrijden kan men gerust stellen dat het Belgian Audi Cub Team WRT zijn stempel heeft gedrukt op de eerste editie van de Blancpain Endurance Series. In Monza, Navarra en Magny-Cours stonden telkens een van de twee Audi’s R8 LMS op het podium. Dankzij deze goede resultaten en de schitterende overwinning in de Total 24 Uren van Spa, trekt WRT in een ideale uitgangspositie naar Silverstone.
 
"Ons hoofddoel is Audi de titel bij de rijders schenken", aldus Vincent Vosse, teammanager. "Greg staat aan de leiding met een mooie voorsprong en als hij en zijn ploegmaats - Andrea Piccini en Christopher Mies, die we bij deze welkom heten - bij de eerste acht weten te eindigen in de Pro-Cup, dan is het kampioenschap een feit. Het zal dus belangrijk zijn om een intelligente race te rijden en geen nodeloze risico’s te nemen. We hebben er alvast alle vertrouwen in... goed wetende dat de autosport soms voor verrassingen kan zorgen en niet alles loopt zoals je het vooraf hoopt. Ik moet ook toegeven dat we graag het seizoen zouden afsluiten met een zege in een 3-uren race, iets waar we tot nader order nog niet in geslaagd zijn. Hiervoor reken ik vooral op de #32 die opnieuw wordt bestuurd door Bert Longin, Filipe Albuquerque en Stéphane Ortelli.
 
Dankzij de zege in de Total 24 Uren van Spa wist Grégory Franchi een belangrijke kloof te slaan in het kampioenschap.  De Luikenaar leeft dan ook sereen toe naar Silverstone. “Mijn situatie lijkt comfortabel, maar de race moet natuurlijk wel eerst nog worden gereden”, waarschuwt Greg. “Marcel Fässler kon er dit weekend niet bij zijn en daarom doet het team een beroep op Andrea Piccini en Christopher Mies. Ik heb alle vertrouwen in hem want hij is niet alleen snel maar kent bovendien de Audi R8 LMS door en door. Bovendien is Silverstone een omloop met een opeenvolging van snelle stukken, kortom een omloop die onze Audi goed zou moeten liggen. We zullen geen risico’s nemen maar als het even kan zullen we proberen om het seizoen af te sluiten met een mooi resultaat.
 
Binnen het Belgian Audi Club Team WRT hopen ze zelfs stiekem nog op de dubbel in het kampioenschap.  Bert Longin, Filipe Albuquerque en Stéphane Ortelli hebben namelijk slechts twee puntjes achterstand op de Porsche die momenteel tweede staat. “Voor ons is er alvast geen reden om een afwachtende houding aan te nemen”, stelt Bert Longin. “Wij gaan meteen aanvallen en proberen om de Porsche voor te blijven en zo Audi de dubbel te schenken. Stéphane is snel en heeft ervaring zat. Filipe is een jonge piloot die heel wat in zijn mars heeft en dat vorige zondag trouwens nog bewezen heeft door in de DTM een podiumplaats te pakken. En zelf verkeer ik in topconditie. Vanzelfsprekend gaan wij resoluut voor een zege."

WRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 07 oktober 2011 om 11:48


Andere publicaties op Racingworld.be...