BGDC: Voorbeschouwing op de wedstrijden te Spa & Zolder

Zoals enkele weken geleden al aangekondigd, loopt de eindspurt van de Belgian Gentlemen Driver’s Club 2011 via Spa-Francorchamps en Zolder. De eerste afspraak van het najaar, is de wedstrijd in het voorprogramma van de 24H02CV, met een race op zaterdag van 240 minuten of vier uur. Net zoals vorig jaar komen de deelnemers van de Tourisme Trophée Endurance (TTE) uit Frankrijk, de startgrid vervoegen.
“Voorlopig staan er een dertigtal wagens op de deelnemerslijst van de BGDC, evenveel als in de Trophée Tourisme Endurance”, legt Patrick Van Billoen, één van de mannen achter de BGDC, uit. “De startgrid van Spa is goed voor 74 wagens en we steken niet weg dat we dat cijfer zeer graag zouden bereiken. Het zou een super moment zijn voor iedereen op en rond de piste. Iedereen die nog niet beslist heeft, is dus nog steeds van harte welkom. De inschrijvingskost voor de race is € 599,00, waarvoor de deelnemers heel wat rijtijd krijgen: een vrije training op vrijdag van 9u50 tot 10u35, één van 13u00 tot 14u00 (opgepast één van beide is extra betalend), 60 minuten kwalificatie van 16u15 tot 17u15 en uiteraard een vier uur durende race op zaterdag van 9u40 tot 13u40.”

De finale van het kampioenschap zal op Circuit Zolder plaatsvinden, maar het zal niet gaan om de eerder aangekondigde 1000 Km of Zolder. De deelnemers aan de Belgian Gentlemen Driver’s Club komen diezelfde dag wel in actie, maar dan tijdens een race van twee uur, in samenwerking met Skylimit Events, de organisatie van Andy Jaenen, in het voorprogramma van de 1000 Km of Zolder. Uiteraard moeten de wagens van Skylimit Events wel aan de regelgeving van de BGDC voldoen.

Patrick Van Billoen: “Uiteraard geldt er nu, met een afzonderlijke race voor onze deelnemers, geen maximum aantal deelnemers meer. Deze afspraak in Zolder vervangt zoals geweten de race in Colmarberg, in het Groothertogdom Luxemburg, die jammer genoeg geannuleerd werd. Ik wil trouwens de mensen van Circuit Zolder uitdrukkelijk bedanken, net als de specialist van de test en opleidingsdagen Andy Jaenen. Hij speelt een heel belangrijke rol in de stap voor nieuwkomers om met de autosport kennis te maken. De samenwerking met Circuit Zolder en Andy Jaenen, maakt van deze laatste meeting, wederom een prachtig evenement op onze mooie kalender.”

De deelnemers van de BGDC die wensen deel te nemen aan de 1000 Km van Zolder (deze race telt dus niet mee voor het klassement van de BGDC 2011), kunnen dat zonder enig probleem. Het volstaat voor de rijders om hun licentie uit te breiden en hiervoor moet € 100 betaald worden en één formulier dient ingevuld te worden. Deze geste van de RACB is er één die de deelnemers van clubraces de mogelijkheid geeft om aan een meer officiële race deel te nemen. Waarvoor dank aan de federatie.

Op de vooravond van de laatste race van het seizoen BGDC, voeren Michaël Divoy en Patrick Asnong (Clio) het klassement aan, nipt voor Paul Lejeune (Clio). Vervolgens vinden we Charles Maquet, de teamgenoot van Lejeune en het duo Zadnikar/Neyens (M3), leiders in klasse E. In klasse D, de Trophée Spécial Dominique Pestiaux is het de Clio #10 (Divoy-Asnong), voor de Clio #18 (Lejeune-Maquet) en de Honda S2000 #67 (Vanhoutte-Leyns).

BGDC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 07 oktober 2011 om 18:47


Andere publicaties op Racingworld.be...