Silverstone : Alpina B6 debuteert met pole position

Voor zijn eerste race in de Blancpain Endurance Series heeft de Alpina B6 onmiddellijk de pole position gepakt. De groene wagen met ondermeer Dylan Derdaele aan het stuur was zo maar even één seconde sneller dan de tweede, de WRT Audi #32. De Marc VDS Racing BMW Z4 zette de derde tijd neer. Nico Verdonck zal met de Vita4One Ferrari als vijfde starten. Snelste in de ProAm klasse was de tweede Vita4One Ferrari van Hommerson/Machiels/Bartels.
Na zijn titel in het ADAC GT kampioenschap probeert het Alpina Team in het vooruitzicht van 2012 zijn wagen uit in de laatste manche van de Blancpain Endurance Series. Het minste dat kan gezegd worden is dat het debuut van de Alpina B6 insloeg als een bom. De groene wagen, die wegens nog niet gereden in de BES geen door de balance of performance ingegeven beperkingen opgelegd kreeg, liet met een tijd van 2.00;094 alle reguliere deelnemers ver achter zich. De Fransman Dino Lunardi parkeerde de wagen op de pole een seconde sneller dan de tweede de WRT Audi van Ortelli/Longin/Albuquerque. Het feit dat de vaste deelnemers in de schaduw gezet worden door de nieuwkomer zet kwaad bloed op bij menig deelnemer. Noteren we ook dat de wagen, omdat Alpina geen inschrijving heeft voor de BES, ingezet wordt onder naam van het Marc VDS Racing Team.
 
Stéphane Ortelli heeft er nochtans alles aan geprobeerd om de Alpina te kloppen. De Fransman zette op het laatste van Q3 nog een ultieme aanval in, tevergeefs de Audi strandde op meer dan een seconde van de B6. Maxime Martin schitterde nogmaals en zette de Marc VDS BMW Z4 op de derde plaats voor de AF Corse Ferrari van Cioci/Perazzini/Griffin. Eén plaats verder vinden we de F458 van onze landgenoot Nico Verdonck en zijn ploegmaats Kechele en Bobbi. Ditmaal tonen de McLaren’s zich competitief en de twee oranje wagens vertrekken als zesde (Christodoulou/Hummel/Quaife) en zevende (Watts/Turvey/Parente). Volgen twee Vit4One Ferrari’s met Petrobelli/Iacomelli/Salaquarda voor Hommerson/Machiels/Bartels, deze laatste wagen is de snelste bij de ProAm’s. Tiende is de AutoOrlando Porsche van Roda/Ruberti/Gianmaria, een wagen die nog steeds aanspraak maakt op de titel.

Greg Franchi, die het laatste weekend ingaat als leider van het kampioenschap, kwam niet verder dan de veertiende tijd. Barlesi start met de Gulf Lamborghini als achttiende, de Level Porsche met Brody/Harkema/Corten als vierentwintigste. Er staan 29 wagens aan de start met de drie GT4’s als hekkensluiters, waaronder op de laatste plaats de DVB Racing BMW M3. Noteren we ook nog de zestiende tijd van de Nissan GTR van Dumbreck/Catsburg/Westbrook.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zondag 09 oktober 2011 om 03:35


Andere publicaties op Racingworld.be...