British GT3: CRS Racing behaalt de titel

Na de Duitse zijn nu ook de Britse GT kampioenen 2011 gekend. In het kader van de Blancpain Endurance Series op Silverstone werd tevens de laatste meeting van het Brits GT kampioenschap verreden; het ging ditmaal om een twee uurs race waarin vader en zoon Geddie het eremetaal naar het CRS Racing kamp brachten.
Jim en Glynn Geddie reden een tactische race. Met het behalen van de titel steeds in het achterhoofd mengden ze zich niet in de strijd om de kop, maar hun derde plaats was voldoende om de eerste plaats in de eindstand binnen te halen. Vader en zoon rijden met een Ferrari F458 van CRS Racing, een mooi einde van een hoofdstuk voor het team dat zich volgend jaar zal toeleggen op het preparen van de McLaren GT3. Tweede in het kampioenschap werd David Ashburn (Porsche Trackspeed), op een gedeelde derde plaats vinden we Matt Griffin en Duncan Cameron (Ferrari Mtech).

De race werd overigens gewonnen door het oudste GT3 chassis aan de start, namelijk de Beechdean Aston Martin DBRS9 van Andrew Howard en Jonny Adam. De Britse bolide ging de Trackspeed Porsche van vice-kampioen David Ashburn, die team vormde met Richard Westbrook, vooraf.
 
Uitslag Silverstone:
1.  Andrew Howard/Jonny Adam  (Beechdean Aston Martin)
2.  David Ashburn/Richard Westbrook  (Trackspeed Porsche)
3.  Jim Geddie/Glynn Geddie  (CRS Racing Ferrari)
4.  Gregor Fisken/Tim Bridgman  (Trackspeed Porsche)
5.  David Jones/Godfrey Jones (Preci-Spark Mercedes)
6.  Joe Osborne/Zak Brown (United Autosports Audi)
7.  Michael Lyons/Charles Bateman  (Scuderia Vittoria Ferrari)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 10 oktober 2011 om 19:46


Andere publicaties op Racingworld.be...