Francorchampagne: Voorbeschouwing WRT

Zondag, in Spa-Francorchamps, valt het doek over de editie 2011 van het Belcar Endurance Championship. Nu we weten dat voor het eerst in drie jaar de eindzege niet naar een Audi-rijder gaat, wil het Belgian Audi Club Team WRT er alles aan doen om het seizoen met een topprestatie af te sluiten. Om dit te bewerkstelligen wordt bij WRT versterking binnengehaald: Bert Longin en Xavier Maassen krijgen de Fransman Julien Jousse naast zich, terwijl Enzo Ide en François Verbist er met de Monegask Stéphane Ortelli een pak ervaring en snelheid bijkrijgen.
Een laatste wedstrijd over drie uren op het circuit van Spa-Francorchamps, dat is wat de deelnemers van het Belcar Endurance Championship te wachten staat voor de laatste confrontatie van 2011. Sinds de Belgian Masters in Zolder weten beide ploegen van het Belgian Audi Club Team WRT dat zij dit jaar geen kampioen zullen zijn. Maar ze trekken wel naar de Belgische Ardennen met een motivatie die nog steeds even groot is. “Na mijn overwinning in Zandvoort in de FIA-GT3 en mijn 3de plaats in het eindklassement, kan ik zeggen dat ik in een bloedvorm verkeer”, glimlacht Enzo Ide. “Ik ben gek van Francorchamps en ik kom er gewoonlijk goed voor de dag. Bovendien hebben François Verbist en ikzelf het geluk om de hulp te krijgen van Stéphane Ortelli. Niet alleen een uitstekend piloot, maar ook een zeer sympathiek persoon. Ik ben er zeker van dat ik van hem heel wat zal kunnen opsteken... En uiteraard hoop ik dat hij ons zal kunnen helpen met het pakken van de tweede plaats in het kampioenschap.”
 
Iets waar trouwens ook Bert Longin en Xavier Maassen op uit zijn. “Francorchamps is een circuit dat de Audi heel goed ligt en, met Bert, hoop ik na afloop de titel van vice-kampioen te mogen vieren”, aldus de Nederlander die in België woont. “Maar we willen vooral de overwinning pakken tegen een concurrentie die dit weekend wat zwaarder is dan we tot nu gewoon waren. We gaan ons voluit geven en ik ben er van overtuigd dat onze jonge ploegmaat Julien Jousse deze ambitie deelt.”
 
Naast de aanwezigheid van de Ferrari 458 van Vita4One, een BMW Z4 van het Marc VDS Racing Team en een Audi R8 LMS van het Zweedse Brunstedt Motorsport, valt ook de aanwezigheid op van de Audi TT RS van Raeder Motorsport die eind augustus een manche won van de VLN – op de Nordschleife van de Nürburgring – en aan de start zal komen met Andrea Piccini en Christian Hohenadel. Dit alles garandeert alvast een sterke tegenstand.
 
“Ik denk niet dat we dit weekend zullen denken aan het kampioenschap”, voedt Vincent Vosse, teammanager van het Belgian Audi Club Team WRT, de ambities. “Ons doel is deze wedstrijd, die met de komst van enkele buitenlandse teams wat internationaal getint is, winnen. We hebben dan wel de zege behaald in de 24 Uren van Zolder, een ‘sprintzege’ hebben we in de Belcar dit jaar nog niet behaald. Het is onze laatste kans en we gaan alles uit de kast te halen. Onze Audi R8 LMS houdt van Francorchamps en de wedstrijd wordt zonder twijfel een boeiend kijkstuk.”
 
Na de twee kwalificatiesessies op zaterdag (om 11u05 en 14u05), wordt de race (180’) op zondag om 12u55 op gang geschoten. En zoals u hebt begrepen, willen de Audi’s R8 LMS van WRT een laatste keer schitteren.

WRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 19 oktober 2011 om 11:41


Andere publicaties op Racingworld.be...