Francorchampagne: Voorbeschouwing Volvo

Het is met de Francorchampagne-meeting dat het tweede seizoen van het Volvo S60 Racing Team in BTCS wordt afgesloten. Het absolute hoogtepunt van het jaar werd de schitterende overwinning in de 12 Uur van Spa, eind juni. Wordt er nog een vervolg gebreid aan dit programma? Dat is allesbehalve zeker.


Toen Volvo besliste om de lancering van de nieuwe S60 via de Belgian Touring Car Series in de verf te zetten met de inzet van een competitieve Silhouette bestuurd door twee toprijders, was dat een project van drie jaar. Maar, op enkele uren voor de slotmeeting van het tweede seizoen, moet men bij de Belgische afdeling van de Zweedse constructeur toegeven dat men aarzelt om ook in 2012 verder te doen.
“Zoals de zaken er nu voorstaan is het ons onmogelijk te bevestigen dat we ons BTCSprogramma zullen verder zetten”, stelt René Aerts Jr, bij Volvo Cars Belgium hoofd marketing en communicatie. “De reden daarvoor is eenvoudig: nog niet alle elementen zijn bekend. We willen eerst weten welke richting het kampioenschap zal inslaan en wie de concurrentie zal zijn. Het startveld zal in vergelijking met dit jaar op commercieel marketingvlak kwalitatief zeker hoger moeten liggen.”
“Twee zaken staan vast”, voegt Thomas Néri, team manager van Néri Compétition, daar nog aan toe. “Het interesseert Volvo niet om het op te nemen tegen GT-wagens. En zonder concurrenten uit hetzelfde verkoopssegment begrijp ik dat men het niet interessant vindt om nog in dit kampioenschap verder te gaan. Tuurlijk zou ik zelf zeer ontgoocheld zijn mochten we niet verder gaan, want meestal kan je in een derde seizoen helemaal om de titel meestrijden. Maar dit is de beslissing van het Belgische filiaal. Zelfs al springt het licht op rood, dan zullen we de beslissing van Volvo om zich niet te engageren in een oninteressant kampioenschap zeker begrijpen en respecteren.”




   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 20 oktober 2011 om 10:43


Andere publicaties op Racingworld.be...