Hockenheim: Molina op pole voor de finale

Het DTM heeft zich een nieuwe vedette gevonden in de Spanjaard Miguel Molina, de jonge belofte realiseerde vandaag zijn tweede pole position. In zijn Audi A4 bleek hij sneller te zijn dan Mercedes rijder Jamie Green, kampioen Martin Tomczyk en Mike Rockenfeller.
In de eerste kwalificatie zet Jamie Green de snelste tijd neer voor de Audi’s van Albuquerque, Scheider en Mortara. David Coulthard, Maro Engel, Susie Wolff (enkele dagen geleden nog Susie Stoddart, maar na haar huwelijk nu Mrs Wolff) en Rahel Frey vallen af.

De tweede kwalificatie wordt na 11 minuten gestopt nadat Mortara de banden is ingegaan. De beste tijd is voor Molina voor Paffet, Green en Scheider. De afvallers zijn dit keer Albuquerque, Ekström, Mortara, Vietoris, Schumacher en Van der Zande.

Weer is Molina de snelste in kwalificatie 3. Tomczyk pakt de tweede tijd voor Rockenfeller en Green, die als enige Meredes rijder naar Q4 gaat. Scheider, Spengler, Paffett en Jarvis mogen vanaf de kant toekijken naar de laatste kwalificatie.

Green vertrekt als eerste en zet met een 1.32:920 direct een referentietijd neer. Zowel Rockenfeller als Tomczyk slagen er niet in om onder de tijd van de Mercedes rijder te gaan, maar een Molina in supervorm rijdt als laatste een ronje in 1.32:717 en pakt de pole.

Startopstelling:

1. Miguel Molina (Spa), Audi A4
2. Jamie Green (GBr), AMG Mercedes C-Klasse
3. Martin Tomczyk (Dui), Audi A4
4. Mike Rockenfeller (Dui), Audi A4
5. Timo Scheider (Dui), Audi A4
6. Bruno Spengler (Can), AMG Mercedes C-Klasse
7. Gary Paffett (GBr), AMG Mercedes C-Klasse
8. Oliver Jarvis (GBr), Audi A4
.....


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zaterdag 22 oktober 2011 om 22:25


Andere publicaties op Racingworld.be...