GT Tour: geen nieuwe titel voor WRT

GT Tour - Paul Ricard HTTTGT Tour - Paul Ricard HTTT
WRT is er niet in geslaagd om de Franse GT titel binnen te halen. Dankzij een overwinning in de endurance race van vandaag heeft het duo Pasquali/Beltoise (Porsche Pro-GT by Almeras) zich op één race van het einde van de titel verzekerd. Het WRT duo Hallyday/Ortelli, dat de kleuren van Audi France verdedigt, kan het Porsche duo niet meer bijbenen.
Het weekend begon nochtans goed voor het WRT team met een fantastische pole position gereden door David Halliday, maar al bij de eerste bocht van de race laat de Fransman zich voorbijsteken door de Porsche van Pasquali en de Mercedes van Demoustier.  Gedurende de eerste ronden is het duel voor de kop van de wedstrijd hevig. Het WRT Team Audi France besluit echter om een extra vroege pitstop uit te voeren en roept Halliday al na 15 minuten binnen. Ondertussen heeft Demoustier de leiding over genomen. Na een half uur wordt de wedstrijd echter geneutraliseerd door de safety-car na een sortie van een Lamborghini. De meeste teams profiteren daarvan om te komen pitten.

Bij het binnenkomen van de safety-car ligt de WRT Audi aan de leiding, maar Ortelli zal na een uur nogmaals binnenkomen voor een pitstop en valt terug naar de elfde plaats. Zo komen Beltoise/Pasquali terug aan de leiding, een plaats die ze niet meer zullen afstaan. De Porsche wint voor de Saintéloc Audi van Guilvert/Tardif en de Sofrev Ferrari van Badey/Beaubelique. De vierde plaats komt enigszins verrassend toe aan de LMP Motorsport Aston Martin van Lamic/Gabillon. De extra Audi die WRT voor deze wedstrijd inzette pakt met Berville/Makowiecki de vijfde plaats.  


Foto: GT Tour


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 29 oktober 2011 om 22:14


Andere publicaties op Racingworld.be...