WEC: Greaves Motorsport en Gulf Racing kondigen LMP2 campagne aan voor 2012

Gulf Racing Lola Coupé B12/80Gulf Racing Lola Coupé B12/80
Nadat de Intercontinental Le Mans Cup dit seizoen nog kreeg af te rekenen met een mager bezette LMP2-klasse, oogt 2012 alvast wat rooskleuriger. Zowel Greaves Motorsport als Gulf Racing kondigden vandaag hun plannen aan om volgend seizoen in de tweede prototype klasse te zullen gaan strijden. Momenteel worden er alvast een zevental wagens verwacht in LMP2 aangezien ook Signatech in 2012 waarschijnlijk met twee Oreca-Nissan in het WEC wil uitkomen.
Gulf Racing zal in 2012 deelnemen aan het FIA WEC in de LMP2-klasse, het team was dit seizoen nog actief in GTE-Am met een Aston Martin. Het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde team zal daarbij maar liefst twee Lola Coupé B12/80 inzetten die voldoen aan de laatste reglementen. De wagen zal uiteraard getooid zijn in de klassieke Gulf kleuren en alvast bemand worden door Fabien Giroix en Frederic Fatien. Het team beschikt in ieder geval over de nodige fondsen en kocht onlangs ook nog eens twee McLaren MP4-12C GT3 om in het Europese GT3 gebeuren in te zetten.

Greaves Motorsport - Zytek NissanGreaves Motorsport - Zytek Nissan
Ook 2011 LMP2 kampioen in de LMS, Greaves Motorsport, zal haar programma in 2012 uitbreiden en dus ook buiten de Europese grenzen actief worden. De troepen van Tim Greaves zullen volgend seizoen niet alleen hun kroon in de Le Mans Series verdedigen, men zal ook het nieuwe World Endurance Championship (WEC) betwisten in de LMP2-klasse. Het is de bedoeling om in beide kampioenschappen een met een met Nissan-motor aangedreven wagen in te zetten. Daarenboven plant men met 2 wagens hun titel in de 24h du Mans te verdedigen in juni. Voor welk chassis men kiest is nog niet geweten, het team zou graag eens de nieuwe prijs-gelimiteerde Lola-coupé aan de tand willen voelen, maar ook Zytek en Oreca behoren tot de mogelijkheden.
 
Foto's: Gulf Racing & Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op woensdag 02 november 2011 om 14:04


Andere publicaties op Racingworld.be...