Kortnieuws: Definitieve kalender en Joey Hand test voor BMW

DTM 2012DTM 2012
De DTM organisatie heeft de definitieve kalender voor 2012 vrijgegeven. Ten opzichte van vorig jaar worden identiek dezelfde circuits aangedaan, enkele races wijzigen echter van plaats op de kalender, zo verhuist Zandvoort naar het einde van de zomer. BMW liet dan weer weten dat de Amerikaan Joey Hand volgende week de DTM wagen van het Beierse merk zal testen.
Op de provisionele kalender voor het seizoen 2012 die in september vrijgegeven werd, stond de wedstrijd op de Nurburgring nog aangegeven als een “te bevestigen” wedstrijd. Dit is ondertussen gebeurd, het DTM circus zal het F1 circuit aandoen op 19 augustus. Er werd zelfs al een overeenkomst voor de volgende drie jaar met de omoop gesloten. Verder zijn er op de 10 races tellende kalender geen nieuwe circuits te bespeuren, er werd enkel wat geschoven met de data van sommige wedstrijden. Als gevolg van de Olympische Spelen verhuist de meeting op het circuit van Brands-Hatch van de maand augustus naar mei, terwijl Zandvoort de omgekeerde beweging maakt en opschuift van mei naar eind augustus. Ook het show event in het Olympisch stadium van Munchen blijft behouden en dat op 14 en 15 Juli.

Kalender 2012:
29 april            Hockenheim (D)
06 mei                Lausitzring (D)
20 mei              Brands Hatch (GB)
03 juni               Spielberg (A)
01 juli                 Norisring (D)
19 augustus     Nurburgring (D)
26 augustus     Zandvoort (NL)
16 september  Oschersleben (D)
30 september  Valencia (E)
21 oktober       Hockenheim (D)
 
De Amerikaan Joey Hand zal volgende week op het circuit van Monteblanco (Spanje) de DTM BMW M3 testen. Hand is de huidige ALMS GT kampioen en won dit jaar eveneens de 24 uren van Daytona op een Riley-BMW. Ook Bruno Spengler zal er voor de eerste maal achter het stuur kruipen van de M3.  Verder zullen Augusto Farfus en Dirk Werner, die de wagen al eerder aan de tand voelden, ook nu weer present zijn.

Foto: BMW


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zaterdag 12 november 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...