ILMC: Zhuhai: Peugeot palmt eerste rij in - BMW op pole in GTE-Pro

BMW Motorsport - BMW M3BMW Motorsport - BMW M3
Anthony Davidson heeft in zijn Peugeot 908 de pole veroverd voor de 6 uren van Zhuhai. De snelle Brit was met een tijd van 1:21.769 zijn merkgenoot Sarrazin 75 duizendste te snel af en houdt daarmee zijn 100% pole record voor dit seizoen vast. Audi hinkt al heel het weekend achterop en dat was tijdens kwalificaties niet anders. Tom Kristensen kon met zijn derde tijd het verschil ditmaal wel beperken tot een kleine 2 tienden op Sarrazin. De eerste benzine aangedreven LMP1 was de Rebellion Lola Toyota met achter het stuur Neel Jani (+2,2 sec) op de vijfde plaats.
Franck Mailleux zette zijn Signatech Nissan Oreca op de pole in LMP2. De enige andere deelnemer in de klasse, de OAK-Pescarolo met achter het stuur Patrice Lafargue, was een goede 2 seconden trager.
 
Ondanks het feit dat de titel in GTE-Pro een certitude lijkt voor Ferrari, blijft BMW niet bij de pakken zitten. De Beierse constructeur zal morgen dankzij Jorg Muller (#55) voor de AF Corse Ferrari van Bruni/Fisichella starten. Opvallend is dat deze twee GTE-Pro wagens worden gescheiden door 2 Audi R8 LMS uitkomend in de GTC klasse, Edoardo Mortara moest in zijn Audi Sport China R8 slechts een kwart seconde toegeven op de M3 van Muller. Mika Häkkinen zette in zijn Mercedes SLS AMG GT3 de derde tijd in de GTC klasse en de 20e tijd algemeen neer.

Uitslag kwalificaties Uitslag kwalificaties


Foto: BMW


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zaterdag 12 november 2011 om 11:52


Andere publicaties op Racingworld.be...