Xavier Maassen vestigt met Tesla ronderecord op Circuit Zolder (update)

2' 01" 209, dat is de tijd die de Nederlandse piloot Xavier Maassen nodig had om met de Tesla Roadster 'ROC' de 4 kilometer van Circuit Zolder af te leggen. Op 1 oktober jl. werd op hetzelfde circuit al het snelheidsrecord voor waterstofkarts scherper gesteld, en op relatief korte termijn wil het circuit ondermeer alternatieve vormen van racerij (mee) gaan promoten. Het jaarlijks terugkerende 'groene' evenement Clean Week 2020 effent mee het pad naar een duurzaam circuit, en op structureel vlak wordt momenteel de basis gelegd voor het dagelijks ontvangen van elektrische voertuigen.
Tesla wil een shortlist van Europese circuits afwerken om er telkens het elektrisch ronderecord neer te zetten. Vorige week werd de aftrap gegeven op het circuit van Spa-Francorchamps, en gisteren was Circuit Zolder aan de beurt. Le Mans- en Belcarpiloot Xavier Maassen legde het 4 km lange circuit af in 2'01''209. Maassen klokte tijdens zijn recordpoging een gemiddelde snelhed van 118,80 km per uur, aan het stuur van een productiewagen die door Tesla Motors eerder werd ingezet voor de zgn. Race Of Champions (ROC).

Maassen zei na de poging: 'Ik heb het maximale uit de Tesla gehaald. De tweede poging was de goede, en ik heb niet de indruk dat ik onder de twee minuten kon duiken. Benieuwd welke piloot en welk elektrisch voertuig de grens van de 2 minuten breekt op dit circuit. Voor mij staat het buiten kijf: de Tesla Roadster is de beste wagen om dit soort records te vestigen.'

Circuit Zolder press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 15 november 2011 om 12:55


Andere publicaties op Racingworld.be...