Dome zoekt partner voor terugkeer naar 24h du Mans

Dome S102Dome S102
De Japanse constructeur Dome overweegt een terugkeer naar de 24h du Mans met haar S102, dat verklaarde Hiroshi Yuchi, project manager bij Dome, tegenover het Britse Racecar Engineering. De Dome S102 werkte tot op heden slechts één enkele race af, de 24h du Mans in 2008. Ondanks deze eenmalige vertoning wist de wagen meteen hoge ogen te gooien. Met dit strategische optreden in ‘s werelds grootste endurance race trachtte Dome destijds andere constructeurs te overhalen om in hun project te stappen.
De S102 werd door velen gesmaakt en kon in haar eerste optreden meteen de achtste tijd in de kwalificaties neerzetten. Daarmee was de Japanse prototype de tweede benzine aangedreven bolide op de grid, net achter de 6 fabrieks diesels van Audi en Peugeot. De S102 verraste dan ook vriend en vijand met haar rondetijden, hoge topsnelheden, innovatie en vooral haar fantastische look. De wagen was op dat ogenblik amper 2 maanden oud en toonde dus een enorm potentieel, helaas zorgden kinderziekten voor veel oponthoud tijdens de race. Sindsdien verscheen de Japanse LMP1 niet meer in competitie, als oorzaak werd de economische crisis aangewezen, deze sloeg hard in op de Japanse economie waardoor er geen steun werd gevonden om het project verder te zetten.
 
Achter de schermen bleef men de wagen echter verder ontwikkelen, zodanig dat de S102 momenteel aan de huidige reglementeringen zou voldoen. “Als we iemand met genoeg geld vinden kunnen we meteen gaan racen” bevestigde Hiroshi Yuchi tegenover het Britse Racecar Engineering. “Er is nog steeds interesse voor de wagen, we praten vooral met teams uit Europa over het inzetten van de S102. Maar het is moeilijk om iets concreet te verwezenlijken omwille van de ongunstige wisselkoers en het feit dat dit gewoon een zeer dure wagen is.” Verder maakt Hiroshi melding van een opvolger voor de S102 - de S103 - er is echter nog niets concreet gerealiseerd.

Foto: Dome


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op donderdag 17 november 2011 om 00:27


Andere publicaties op Racingworld.be...