Audi presenteert R8 LMS ultra (+ foto's)

Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra
Audi quattro GmbH biedt voor het seizoen 2012 een opvolger aan voor haar uiterst succesvolle R8 LMS GT3, die momenteel 115 overwinningen en 12 titels op haar palmares heeft staan. In een tijd waarin de top GT3's voortdurend evoluties ondergaan, kan Audi natuurlijk niet achter blijven. Met de R8 LMS ultra hoopt de Duitse constructuur haar positie in de kop van het GT3 veld dan ook te handhaven. De 2012 versie van Audi's GT3 krijgt de naam R8 LMS Ultra mee en zal een prijskaartje van € 329 900 (exclusief BTW) dragen. Ter referentie: in 2009 kostte de wagen nog € 262 000, wat wederom de trend van de stijgende kosten aantoont.
Audi liet er geen gras over groeien en nam zowat elk aspect van de wagen onder de loep. Racingworld.be geeft u een overzicht:

  • Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra
    Nieuwe, lichtere deuren die bovendien betere bescherming bieden in geval van een crash.
  • Een aangepaste transmissie met het oog op de lange afstandsraces.
  • Een nieuw uitlaatsysteem dat de prestaties van de motor verbetert, de 5.2 liter V10 beschikt nu over 570 paarden.
     
  • Een geoptimaliseerd koelingsysteem; zo werd de koeling van de motorolie en de transmissievloeistof geoptimaliseerd. Ook de radiator aan de voorkant en koeling van de cockpit werden verbeterd. Tot slot werd ook de koeling van voorste remmen aanzienlijk verbeterd.
  • De 11-inch velgen worden vervangen door exemplaren van 12-inch, waardoor de wagen in de toekomst kan worden uitgerust met bredere banden.
  • In samenwerking met Bilstein werd ook de ophanging herzien.
  • Audi’s eigen PS1 veiligheidsstoel zal vanaf nu als standaard worden aangeboden.
  • Voor wat betreft de aerodynamische efficiëntie van de wagen werd er voorzien in een bredere motorkap en achtervleugel.

Voor de reeds in omloop zijnde R8 LMS zal er een upgradekit worden aangeboden. De nieuwe R8 LMS ultra zal vanaf maart 2012 leverbaar zijn.

Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra
Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra
Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra
Audi R8 LMS ultraAudi R8 LMS ultra



Foto's: Audi press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op vrijdag 18 november 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...