Testsessie BMW Motorsport in Monteblanco gehinderd door medische problemen

BMW Team Schnitzer - BMW M3 DTMBMW Team Schnitzer - BMW M3 DTM
Ter voorbereiding van het DTM seizoen 2012 werkte BMW Motorsport, samen met Mercedes-Benz en Audi, in Monteblanco een test af. De sessie zou de troepen uit Beieren echter zwaarder op te proef stellen dan verwacht. Een groot deel van het aanwezige personeel, rijder Bruno Spengler incluis, kreeg namelijk af te rekenen met klachten aan het maag-darmstelsel. Wanneer de nood het hoogst was, sprong de teamdokter van Mercedes-Benz zelfs bij; iets waar Jens Marquardt (Directeur BMW Motorsport) zeer erkentelijk voor was.
Uiteindelijk slaagde Bruno Spengler er nog in om twee van de drie dagen present te tekenen en maalden Augusto Farfus, Bruno Spengler, Dirk Werner en Joey Hand in totaal 910 rondjes af. Voor Joey Hand betrof het overigens de eerste kennismaking met de M3 DTM.

De drie aanwezige teams (RBM, Schnitzer en RMG) zouden naar verluidt quasi het volledige testprogramma hebben kunnen afwerken. Naast focus op onder meer de aerodynamica, onderwierpen de equipes ook het Hankook regenrubber aan een test op een kunstmatig onder water gezette omloop.

De volgende, gezamelijke, testsessie vindt plaats op 6-8 december; wederom te Monteblanco.

Foto's: BMW AG


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op vrijdag 18 november 2011 om 11:30


Andere publicaties op Racingworld.be...