Stoffel Vandoorne test volgende week Formule Renault 3.5 wagen

Stoffel Vandoorne werkt hard naar volgend seizoen toe. Nadat de jonge Belg verleden maand al testte bij het Formule Renault 2.0 kampioenenteam van Josef Kaufmann, zal hij volgende week voor het eerst achter het stuur kruipen van een Formule Renault 3.5.
Deze test zal plaatsvinden op het Spaanse circuit van Aragon in het kader van de tweede collectieve pré-seizoenstest voor de Formule Renault 3.5. Bij deze test zullen niet de huidige rijders aan het stuur van de wagens kruipen, maar worden jonge beloften getest die komen uit de Formule 3, GP3 of Formule Renault 2.0. Stoffel Vandoorne heeft onderdak gevonden bij KMP Racing. KMP Racing is een vrij jong team dat dit jaar zijn eerste seizoen in de Formule Renault 3.5 betwistte met Anton Nebylitskiy en Victor Garcia als rijders. Het team eindigde tiende in het ploegenklassement.

Vandoorne zal er zijn voornaamste tegenstanders uit de Formule Renault tegen het lijf lopen. Zo vond Eurocup winnaar Robin Frijns een zitje bij Comtec Racing en komt NEC kampioen Carlos Sainz jr; uit voor Carlin. Ook Daniil Kvyat en Will Stevens, tweede en vierde in het NEC kampioenschap zijn van de partij, respectievelijk bij P1 Motorsport en Tech 1 Racing. Er wordt ook veel verwacht van Brits F3 kampioen Felipe Nasr (Epic Racing), Euro Series kampioen Roberto Merhi (Comtec) en Europees F3 runner-up Marco Wittmann (Tech 1 Racing). Winnaar van de GP van Macau F3, Daniel Juncadella, zal dan weer een wagen van het Pons team besturen. Ook Valterri Bottas, GP3 kampioen en in de running voor een zitje bij het Williams F1 team, zal er testen en dat met een wagen van het P1 Motorsport team.  


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 25 november 2011 om 00:04


Andere publicaties op Racingworld.be...