Didier Theys keert terug naar Daytona

Ter gelegenheid van de 24 uren van Daytona eind januari zal onze landgenoot Didier Theys, dubbele winnaar van de wedstrijd, terug achter het stuur kruipen van een racewagen. Niet om deel te nemen aan de wedstrijd, maar voor een parade ervoor die verschillende oud-winnaars op de baan zal brengen.
De 24 uren van Daytona, de belangrijkste wedstrijd van het Grand-Am kampioenschap, viert volgend jaar zijn vijftigste verjaardag. Een ideale gelegenheid om de roemruchte geschiedenis van de race nog eens aan te halen. Daarvoor hebben de organisatoren verscheidene oud-winnaars gevraagd om plaats te nemen in hun winnende wagen van toen en enkele demonstratierondes af te leggen in de aanloop naar de wedstrijd toe.

Eén van de genodigden is onze landgenoot Didier Theys, die de wedstrijd tweemaal wist te winnen, in 1998 met een Ferrari 333 SP en in 2002 met een Dallara-Judd. Het is met deze laatste wagen, indertijd ingezet door het Zwitserse team Doran-Lista Racing, dat Theys zich op de baan zal begeven om enkele rondjes te rijden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 08 december 2011 om 20:56


Andere publicaties op Racingworld.be...