van der Horst

Conquest Endurance distributeur OAK Pescarolo LMP2 in de Verenigde Staten

Onroak Automotive - OAK-Pescarolo LMP2 2012
Onroak Automotive - OAK-Pescarolo LMP2 2012
Het Amerikaanse Conquest Endurance, een afdeling van Conquest Racing van onze landgenoot Eric Bachelart, wordt de importeur en distributeur van de nieuwe OAK Pescarolo proto in de Verenigde Staten. De vernieuwde LMP2 verschilt zichtbaar ten opzichte van de versie van afgelopen seizoen; onder meer de (verplichte) haaienvin en open gaten boven de voor- en achterwielen vallen vrij snel op. Daarnaast spendeerde de ontwerp afdeling van OAK naar eigen zeggen uren in de windtunnel met als resultaat een verbeterde downforce en verminderde luchtweerstand.
Op motorisch vlak kan de LMP2 elke krachtbron op de markt behuizen. Testen met de Nissan V8 staan in januari op de planning en de Judd-motor werd al begin deze maand aan de tand gevoeld.

Terwijl de troepen van Eric Bachelart de verkoop in de Verenigde Staten op zich nemen, zal Onroak Automotive (zeg maar de organisatie achter OAK Racing die de constructie van de bolides op zich neemt) toezien op de technische ondersteuning op en rond de circuits. De nieuwe OAK Pescarolo zou zijn debuut moeten maken tijdens de wintertesten van de American Le Mans Series op 8 en 9 februari 2012.

Foto: Keystone Création



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in American Le Mans Series op maandag 19 december 2011.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons