Vita4One niet met Ferrari maar met BMW naar WK GT1

Het ziet er naar uit dat Vita4One na een jaar afwezigheid haar terugkeer zal maken naar het WK GT1. Het team dat afgelopen seizoen nog uitkwam in de Blancpain Endurance Series, zou in 2012 ervoor opteren om een paar BMW Z4 GT3 in te zetten in het WK en niet de Ferrari F458 Italia waarmee men in 2011 actief was, dat meldt de Duitse webstek speedweek.de.
In het najaar ging men er nog vanuit dat het kampioenenteam van 2010 dit jaar terug de stap van de BES naar het WK GT1 zou maken, dit zou dan gebeuren met de Ferrari F458 Italia’s waarmee de equipe dit seizoen reeds veel ervaring opdeed. Nadat Marc VDS haar plan om aan het WK GT1 2012 deel te nemen met de BMW Z4 GT3 terugtrok, kwam er vervolgens toenadering tussen Vita4One en BMW. Het team rond Michael Bartels zou volgens Speedweek afgelopen week in Hockenheim een positieve test hebben afgewerkt met de Z4 GT3, met achter het stuur Frank Kechele en Bartels himself.
 
Mocht Ferrari zich alsnog willen toeleggen op het WK, dan staat AF Corse paraat om een paar F458 Italia’s in te zetten in 2012. Hexis Racing (McLaren) en WRT (Audi) hebben hun deelname reeds officieel bevestigd, ook All-Inkl.com/Munnich Racing (Mercedes) staat dicht bij een bevestiging. Verder is het wachten op nieuws van JRM (Nissan) en Young Driver AMR (Aston Martin).

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op vrijdag 30 december 2011 om 19:06


Andere publicaties op Racingworld.be...