BGDC: Voorbeschouwing van de organisatoren op 2012

Het sportieve seizoen 2011 eindigde met een mooie strijd op Circuit Zolder, maar ondertussen bereidt de Belgian Gentlemen Driver's Club zich al volop voor op de campagne 2012, onder meer met de bekendmaking van een prachtige kalender voor het komende seizoen. De BGDC, een door de RACB erkende nationale competitie, zal in het nieuwe seizoen vijf verschillende omlopen aandoen en dat tijdens acht meetings: Spa-Francorchamps, Zolder, Mettet, maar ook Croix-en-Ternois en La Bresse. Al deze sportieve hoogstaande meetings staan open voor amateurrijders en andere gentlemen drivers. Zoals het voorbije seizoen al aantoonde, zijn de ambiance en onderlinge verhoudingen in de BGDC prima, wat maakt dat heel wat teams aan de serie trouw blijven. Uiteraard zal de BGDC in 2012 ook weer nieuwe teams mogen verwelkomen.
De deelnemers maken zich ondertussen op voor de eerste race midden maart in Zolder, tijdens de Bekers van Limburg. Vooraf geeft de BGDC al afspraak op zondag 19 februari, voor een testdag, ook op de Limburgse omloop in de buurt van Hasselt. Niet enkel wordt er overdag getest en getraind, ook zullen ‘s avonds de prijzen van het voorbije seizoen worden verdeeld, waaronder de Trofee Dominique Pestiaux voor de Klasse D. Op die manier kan iedereen late nieuwjaarswensen uitwisselen en de laatste nieuwtjes delen, alvorens zich definitief voor het nieuwe seizoen klaar te stomen. Last but not least wordt er een eerste deelnemerslijst bekend gemaakt, een lijst die sommige de ogen zal doen fronsen… Om de avond af te sluiten is er een gemeenschappelijk buffet en kan er nagepraat worden bij een glas.

De testdag zelf staat open voor alle wagens die niet meer dan 95 dB voortbrengen en het inschrijvingsgeld bedraagt 350,00 € voor de hele dag, maar er kan ook voor een halfdagtarief geopteerd worden, waarbij voor de ochtendsessie 150,00 € dient bijgedragen te worden en voor de namiddag 225,00 €. Kortom een aangename eerste ontmoeting voor iedereen die de BGDC hoog op de agenda heeft gezet.

Één week voor de aftrap van het seizoen staat er een tweede testdag op het programma, met name op zaterdag 10 maart, op de omloop van Mettet. Die dag zal de geluidslimiet 101 dB bedragen en deelnemen kan per sessie voor € 50. Zo trachten we een testmogelijkheid voor iedereen te creëren, ook voor de minder grote budgetten.

Al een tiental nieuwkomers bevestigd

De overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Belgian Gentlemen Driver’s Club 2011 doen het opnieuw in 2012, met de vaste overtuiging een maximum aan plezier te beleven. Wat meer is, de promotoren en organisatoren beschikken nu al over een lijst nieuwkomers, voor het seizoen of race per race.

Zo zal Team Allure van Jean-François Olivier van de partij zijn met een Renault Clio III, een wagen die zeer competitief zal zijn in de Klasse D van Division 1, waar we de wagens met een cilinderinhoud van minder dan 2 liter vinden. Ook Surinx Racing, voorheen actief in andere nationale kampioenschappen, zet de stap naar de BGDC, maar dan uiteraard met de schitterende Honda Civic. Ook deze Japanse bolides zouden wel eens hard kunnen gaan. Buga Team is een nieuwkomer, maar dan met een originele Fiat 500, een wagen die ook in BGDC welkom is, want de kleine, ronde Italiaan is ouder dan 5 jaar.

We gaan verder met CS-Parts Racing, die een Volvo 240 Turbo willen inzetten, Stop & Go Racing (Ford Puma 1600cc), Race Service Team (Ford Sierra 2000cc) en Recy Racing Team, met twee BMW 325i.

De kers op de taart van de BGDC nieuwkomers in 2012 is zonder meer de structuur van Jan Horemans, die zowaar een eigen serie binnen de BGDC in goede banen zal leiden. De BMW Club Trophy, uitsluitend voor BMW 3 Reeks modeljaren E36, E46 en E92. Jan Horemans mikt op minstens 5 wagens, in eerste instantie althans.

Uiteraard komen er nog steeds inschrijvingen binnen, waarbij de twee voorziene testdagen uiteraard een prima mogelijkheid zijn voor late beslissers om de BGDC-knoop door te hakken. Twijfelen is wat betreft de Belgian Gentlemen Driver’s Club dus uit den boze, want de BGDC biedt zekerheid aan diegene die autosport als een hobby zien, in combinatie met een druk bezet professioneel leven. Met de trainingen tijdens de ochtenduren en een wedstrijd ’s namiddags, is de BGDC compact en toch zeer leuk!

Last but lot least, zal de BGDC 2012 opnieuw investeren in een goede communicatie en prima relaties met de pers, waarbij de avond van de race persberichten in beide landstalen worden verstuurd, maar daarnaast worden ook TV-beelden verzorgd en vindt u informatie op diverse gespecialiseerd autosportwebsites.

U kan ook nog steeds de DVD van de Belgian Gentlemen Driver’s Club 2011 voor 15,00 € per stuk bestellen, via een kort mailtje aan circuit@bgdc.be.
See you in Zolder op zondag 19 februari… en lang leve de amateurautosport in ons land!

BGDC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 18 januari 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...