WEC: Pescarolo tekent present - Jota naar ELMS met Zytek Nissan LMP2 (UPDATE)

Team Pescarolo - Pescarolo 01Team Pescarolo - Pescarolo 01
Na het zeer slechte nieuws dat Peugeot, dat nota bene de grootste voorstander was van het creëren van een wereldkampioenschap, zich terugtrekt uit het WEC, valt er nu toch nog positief nieuws in de bus. Pescarolo Team bevestigt namelijk zijn deelname aan het wereldkampioenschap.
Team Pescarolo liet vandaag weten dat het zich met één LMP1 wagen inschrijft voor gans het WEC seizoen en dat het bij de 24 heures du Mans twee wagens aan de start zal brengen. Dit is dan toch een boost voor het kampioenschap dat vandaag één van zijn twee belangrijkste deelnemers verloor met het stopzetten van het endurance programma van Peugeot.
Update: Henri Pecarolo verduidelijkte donderdag dat de wagen die hij zal inzetten in het WEC wel degelijk een Pescarolo met een Judd motor is en zeker geen private Peugeot 908, zoals hier en daar gesugereerd werd.

Eerder liet ook Jota Sport weten dat het zowel aan de etmaalrace van Le Mans als aan de ELMS zal deelnemen met een Zytek Nissan LMP2. Jota Sport dat verleden jaar nog actief was in het ILMC met een Aston Martin GTE, was daarvoor verscheidene jaren klant bij Zytek.

Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op woensdag 18 januari 2012 om 19:54


Andere publicaties op Racingworld.be...