Barwell Motorsport wil ex-Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 inzetten

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3
Barwell Motorsport heeft bekendgemaakt dat het een BMW Z4 GT3 van Marc VDS Racing heeft overgenomen. Het Britse team is van plan om de Duitse bolide in te schrijven in de Blancpain Endurance Series (BES) 2012. De wagen stond op pole voor de 24 Hours of Spa in 2011 en won de twee laatste meetings van het maidenseizoen BES. Naast een jaar BES, staat ook het Britse GT kampioenschap op het menu. Wie de rijders zullen worden, staat evenwel nog niet vast.
Naar eigen zeggen zouden de piloten (Alasdair McCaig, Olly Bryant, Andrew Smith and Joe Twyman) van Ecurie Ecosse, een team waarvoor Barwell Motorsport momenteel de preparatie doet, interesse tonen. Ecurie Ecosse nam afgelopen jaar nog deel aan de 24 Hours of Spa met een Aston Martin DBRS9 GT3. Barwell Motorsport zou overigens wel fabrieksondersteuning van Aston Martin blijven krijgen, naast dus een programma met de BMW Z4 GT3.

Mark Lemmer, algemeen directeur van Barwell Motorsport, toonde zich alvast optimistisch, "ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met de BMW Z4 GT3. Naar mijn mening is het het beste GT3-chassis voorhanden. We hebben in het verleden titels gewonnen met BMW en ik ben er zeker van dat we met de juiste rijders die successen kunnen herhalen."

Foto's: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BES
op maandag 23 januari 2012 om 12:43


Andere publicaties op Racingworld.be...