WEC: Buemi bij Toyota - Kraihamer bij OAK Racing

Sebastien Buemi - Scuderia Toro RossoSebastien Buemi - Scuderia Toro Rosso
Sébastien Buemi zal naast zijn rol als testrijder bij Red Bull ook deelnemen aan de 24 uren van Le Mans voor Toyota. De Zwitser zal er de tweede wagen van het Japanse team bemannen met nog twee aan te duiden rijders. De Oostenrijker Dominik Kraihamer wisselt dan weer het Boutsen Energy Racing om voor OAK Racing.
Het gerucht liep al enige tijd dat Sébastien Buemi een aanvullend programma zocht naast zijn rol als testrijder bij het Red Bull Formule 1 team. Vooral de 24 uren van Le Mans stonden hoog op de verlanglijst van de Zwitser. Toyota, dat dit jaar het verscheidene manches van het WEC rijdt met Wurz, Lapierre en Nakajima, zocht van zijn kant nog een toprijder om de tweede wagen tijdens de Franse etmaalrace te bemannen. Beide partijen vonden bij elkaar en Buemi zal dus een Toyota Hybride mogen delen met naar alle waarschijnlijkheid twee Japanse piloten.

De Oostenrijker Dominik Kraihamer reed verleden jaar een goed seizoen op de LMP2 Oreca Nissan van Boutsen Energy Racing en promoveert dit jaar naar de topklasse, de LMP1. Daarvoor wisselt hij wel van team en vervoegt het Franse OAK Racing dat minstens één OAK Pescarolo LMP1 in het wereldkampioenschap inzet. Ook hier is het nog wachten op de namen van de andere piloten.

Foto: Georges De Coster


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op maandag 23 januari 2012 om 21:44


Andere publicaties op Racingworld.be...