FIA GT3 en GT World rijden niet samen

De GT commissie van de FIA heeft beslist dat het Europese FIA GT3 en het GT World kampioenschap ieder hun specifiek sportief reglement behouden en dat er dus geen sprake kan zijn van het samenvoegen van beide grids in één en dezelfde wedstrijd, dat meldt het Duitse Speedweek. Ratel had aanvankelijk als noodplan voorzien dat indien er niet voldoende deelnemers voor het World GT zouden opdagen, deze wagens hun race samen zouden rijden met die van het FIA GT3. Daarom werden dan ook ale races van beide series op dezelfde weekends gepland op hetzelfde circuit.
De GT commissie heeft nu beslist dat beide kampioenschappen moeten gescheiden blijven. GT3 en GT World zijn dus wel actief tijdens dezelfde meetings, maar ieder in aparte races en dit ondanks dat Stéphane Ratel de raceformats van beide series op elkaar wou afstellen. Ook dat plan wordt verlaten en sportief blijft alles bij het oude.

Het FIA GT3 kampioenschap bestaat uit maximum zeven manches en tot verleden week waren er voor 2012 al zes data gekend, tevens de zes data van de Europese manches van het GT World kampioenschap. Ratel zocht toen nog een tiende manche om toe te voegen aan zijn GT World kalender, een manche die eerst voorzien was in Europa en dus eveneens dienst zou doen als zevende locatie voor het GT3 kampioenschap. Uiteindelijk viel de keuze op een race in India en daarbij verviel ook de mogelijkheid om deze te koppelen aan een manche voor een Europees kampioenschap. SRO meldt dat er geen nieuwe datum voor het FIA GT3 kampioenschap gezocht wordt en dat het kampioenschap dus uiteindelijk maar uit zes manches zal bestaan.

FIA GT3 kalender 2012 (alle manches samen met GT World):
  1. Nogaro – 8 april
  2. Zolder – 22 april
  3. Navarra – 27 mei
  4. Algarve – 8 juli
  5. Moscou – 16 september
  6. Zandvoort – 7 oktober


Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op donderdag 16 februari 2012 om 00:11


Andere publicaties op Racingworld.be...