Barwell Motorsport toont kleuren BMW Z4 GT3 - Aston Martin test Vantage GT3

Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3Ecurie Ecosse - BMW Z4 GT3
Wij konden u eerder al mededelen dat het Britse Barwell Motorsport de BMW Z4 GT3, die de pole reed bij de 24 uren van Spa, had overgenomen van Marc VDS Racing. Zoals verwacht zal de wagen uitkomen in de Blancpain Enurance Series in de kleuren van de Ecurie Ecosse. Aston Martin heeft van zijn kant net een driedaagse endurance test met de nieuwe Vantage V12 GT3 achter de rug en toonde zich tevreden over de progressie die de wagen heeft gemaakt.
Al verleden jaar prepareerde Barwell Motorsport de wagen die door de Ecurie Ecosse werd ingezet bij de 24 uren van Spa, toen ging het wel om een Aston Martin DBRS9. Logischerwijs komt de ex-Marc VDS Racing BMW Z4 dus dit jaar ook uit onder de kleuren van het historische Schotse team. Vandaag toonde Barwell Motorsport het nieuwe kleurenschema van de wagen en het mag gezegd worden, de BMW ziet er prachtig uit in de blauwwitte Schotse kleuren. Ecurie Ecosse mikt op een dubbel programma met de Z4, vooreerst is er de Blancpain Endurance Series, de 24 uren van Spa incluis, en vervolgens zal de wagen ook uitkomen in het Britse GT kampioenschip. Zijn de rijders voor de Britse campagne al gekend, Oliver Bryant en Alasdair McCaig, dan zoekt het team nog een derde betalende rijder om het duo Andrew Smith en Joe Twyman te vervoegen tijdens de races voor de BES. In deze laatste serie zal de wagen uitkomen in de Pro-Am klasse. Noteer dat de Ecurie Ecosse BMW nog niet voorkwam op de nu al vijftig wagens tellende inschrijvingslijst voor de eerste race op Monza, die vorige week werd vrijgegeven.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V12 GT3Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V12 GT3
Ondertussen heeft Aston Martin de nieuwe Vantage V12 GT3 onderworpen aan een driedaagse endurance test in Spanje. Naast de betrouwbaarheid en duurzaamheid werd er ook speciaal  aandacht gegeven aan de ontwikkeling van het traction control systeem en aan het ABS remsysteem, één van de nieuwigheden van de Vantage ten opzichte van de DBRS9. De testen verliepen voorspoedig en het merk kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. Al vijf nieuwe Vantage’s vonden een eigenaar en zullen uitkomen in verschillende nationale kampioenschappen.  Bij de klanten vindt men ondermeer Young Driver AMR (ADAC GT), Beechdean Motorsport (Brits GT) en Triple A (Japans Super GT). Gedurende de loop van het jaar zullen nog enkele wagens beschikbaar komen, alvorens het team volgend jaar inzet op een extensief klantenprogramma.

Foto's: Ecurie Ecosse & Aston Martin Racing


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op maandag 20 februari 2012 om 21:16


Andere publicaties op Racingworld.be...