WEC: Kortnieuws met Aston Martin, Luxury Racing, Lotus en Gulf Racing

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTEAston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Na zijn desastreus avontuur met de AMR-One LMP1 keert Aston Martin Racing dit seizoen terug naar de GT categorie. Het zal een Vantage GTE inzetten in het ganse WEC seizoen en zal het onder meer moeten opnemen tegen de Ferrari's van Luxury Racing. Lotus doet zijn entree in bij de prototypes via het team van Colin Kolles en dat met een nieuwe Lola B12/80. Maxime Jousse vervoegt zijn broer Julien in het WEC, Maxime zal uitkomen voor Gulf Racing Middle East op een Lola LMP2.
Aston Martin Racing won in 2007 en 2008 de GT categorie bij de 24 uren van Le Mans alvorens zich te richten op de LMP1 klasse met de B08 en B09 met Lola chassis om dan op de proppen te komen met de revolutionaire AMR-One. Waren de door Lola ontworpen modellen nog redelijk succesvol, dan was de AMR-One een echte ramp. Het project werd al snel de ijskast in gestopt en dit jaar keert Aston Martin Racing dus terug naar de GT racerij. In de gekende Gulf kleuren zal het een nieuwe Vantage GTE inzetten in de GTE-Pro klasse van het World Endurance Championship. De Vantage GTE is afgeleid van de Vantage GT2 en werd verbeterd op het gebied van de motor, ophangingen en transmissie. De wagen zal bestuurd worden door huispiloten Darren Turner, Stefan Mücke en Adrian Fernandez. Een tweede wagen zal ingezet worden bij de 24 uren van Le Mans, maar ditmaal in de GTE-AM klasse. Aston Martin Racing zal tevens present zijn bij de ALMS wedstrijden van Long Beach en Laguna Seca.
 
In de GTE klasse van het FIA WEC zal Aston Martin het ondermeer moeten opnemen tegen de Ferrari’s van het Franse Luxury Racing. Het team debuteerde vorig jaar aardig in het ILMC en komt dit jaar met twee F458’s naar het WEC. Eén wagen rijdt in de GTE-Pro klasse met Frédéric Makowiecki als ploegleider, terwijl de tweede wagen in de Am klasse uitkomt voor het trio Francois Jakubowski, Pierre Ehret en Dominik Farnbacher.
 
Ook Lotus debuteert in de LMP klasse, maar doet dit via het inzetten van een Lola B12/80 Coupé, die door het team van Colin Kolles zal worden gerund. De wagen, in de bekende zwart en gouden kleuren, zal bestuurd worden door Luca Moro, Thomas Holzer en Mirco Schultis.
 
Kenden we al Julien Jousse, dan zal de Fransman dit jaar in het WEC het gezelschap krijgen van zijn broer Maxime. Terwijl Julien uitkomt voor Pescarolo heeft Maxime Jousse een stuur gevonden op één van de Lola B12/80 Nissan LMP2’s van Gulf Racing Middle East.

Foto: Aston Martin Racing


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 24 februari 2012 om 21:53


Andere publicaties op Racingworld.be...