ELMS: Belgisch getint kortnieuws

Niet alleen komt de European Le Mans Series dit jaar naar Circuit Zolder, ook het deelnemersveld krijgt hier en daar een zwart-geel-rood tintje. Natuurlijk is er ProSpeed Competition dat een Porsche inzet in de GTE klasse, maar ook Boutsen Ginion Racing tekent present met een Oreca 03 LMP2. Ook DKR, het team met Belgische roots dat verleden jaar nog actief was in het WK GT1, probeert een ELMS campagne op poten te zetten. Meer Belgische inbreng komt er mogelijk van Sarah Bovy, de pilote testte onlangs een Oreca LMPC op Paul-Ricard en hoopt met een identieke wagen van Sébastien Loeb Racing aan de start te staan van de eerste race van het ELMC.
Boutsen Ginion Racing is de nieuwe naam voor Boutsen Energy Racing dat vorig jaar actief was in de ILMC met een Oreca Nissan. Onder de nieuwe naam maar met dezelfde wagen komt het team dit jaar naar het nieuwe ELMS kampioenschap met niets minder dan de titel als ambitie. Om de wagen te besturen, rekent het team op de Fransman Bastien Brière en de Brit Jack Clarke. Jack Clarke was verleden jaar actief in de Formule 2 en debuteert dit jaar in de endurance racerij. Een derde rijder om het team te vervolledigen wordt nog gezocht.
 
Met de Corvette was DKR Engineering twee jaar lang één van de smaakmakers van het wereldkampioenschap GT1. Met het verdwijnen van de GT1 klasse is het team op zoek naar een nieuwe uitdaging en die kan het mogelijk vinden in het ELMS kampioenschap. Het team denkt er aan om over te schakelen naar een prototype en niets beter om in die klasse te debuteren dan met een LMPC. De door Oreca gebouwde FLM-09 is de ideale wagen om te starten bij de prototypes en DKR zou dan ook graag één wagen inschrijven in het ELMS. De Braziliaan Jaime Camara, die verleden jaar voor het team al uitkwam op de Corvette, zou ook dit jaar van de partij zijn en één van de rijders worden.
 
Verleden week was er een initiatiesessie voorzien voor de LMPC klasse op het circuit van Paul-Ricard. Verschillende rijders die interesse hebben om in deze klasse uit te komen hadden de mogelijkheid om de Oreca FLM-09 aan de tand te voelen. Bij de rijders die het stuur namen was ook de Belgische pilote Sarah Bovy. Zij hoopt immers het ELMC kampioenschap te rijden met een gelijkaardige wagen ingezet door het team van de rallykampioen Sébastien Loeb. Sarah Bovy was enige jaren gelden te zien in het Belgische Formule Renault 1.6 kampioenschap, maar moest vroegtijdig het seizoen afbreken. Na enige jaren probeert ze haar circuitcarrière dus terug op rails te krijgen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 25 februari 2012 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...