Legends Cars Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren op 2012

Net als veel andere disciplines, zijn de organisatoren en promotoren van de Legends Cars Cup klaar om het seizoen 2012 aan te vatten. Het minste wat we kunnen zeggen, is dat de competitie voor de kleine Amerikaanse spurtbommen aan een mooi seizoen 2012 begint. “We kijken inderdaad naar een mooi jaar uit, want er zijn deze winter twintig wagens verkocht, waaronder acht nieuwe bolides”, legt Pierre-Nicolas Houyoux, promotor van de discipline, uit. “Ook op vlak van rijders ziet het er heel goed uit, want er komen deelnemers uit Frankrijk, België en Nederland, maar ook uit Duitsland, Spanje, Finland, Denemarken, GB en zelfs Rusland. Waarom? Wel, dat is voor mij zeker geen raadsel. Het karakter van de Legends Cars Cup biedt een antwoord op de periode van crisis waarin we leven, het is een zeer betaalbare competitie, met tegelijkertijd spektakel en toffe rijsensaties. Bovendien zorgen we voor een zeer warm welkom voor de deelnemers. Wij doen dat niet zomaar, neen de gastvrijheid zit in het DNA van de Legends Cars Cup.”
Een ander sterk punt van deze competitie zijn zeker de meetings waarin gereden wordt. Het seizoen begint in Zolder, begin april, waarna passages in Val de Vienne, Magny-Cours en Dijon volgen, alvorens het seizoen zijn hoogtepunt kent op de duinenomloop van Zandvoort, in Nederland, in het kader van de Nederlandse meeting van de DTM, en dat uiteraard voor bomvolle tribunes! Het laatste deel van de competitie sluit af in Frankrijk, met wedstrijden in Nogaro en Lédenon, klassiekers in het Franse autosportland.

“Naast een schitterende kalender, kunnen we ook heel wat technische nieuwigheden aankondigen”, gaat Pierre-Nicolas Houyoux verder. “Zo zijn er de schakelhendels aan het stuur, die zullen toelaten dat er snel en zonder krachtverlies geschakeld wordt. Dat maakt het makkelijker voor die rijders die niet gewoon zijn om tip/hiel te rijden. Daarnaast gaan we een vermogensbank in de vrachtwagen naar iedere race meenemen, waarbij de top-3 en één deelnemer door lottrekking, op controle mogen komen. De rijders kunnen overigens allemaal van deze bank gebruik maken, al was het maar om hun techniek te controleren. We willen dat iedereen zich amuseert, in een omgeving waar sportiviteit en fairplay de kernwaarden zijn.”

Voor de rest mikt de Legends Cars Cup op ambiance tijdens de meetings. Daarom blijft het dorp met de tenten centraal staan: barbecues, concerten, film... Daarnaast zijn er nog heel wat andere ludieke activiteiten gepland, naast de piste uiteraard, om het familiale karakter van de meetings te versterken. De promotoren willen ontspanning aanbieden, na een zware werkweek.

“Naast organisatoren van races, zijn wij ook organisatoren van evenementen”, sluit Pierre-Nicolas af. “Sommige disciplines lijken wat te vlug dat aspect te vergeten. Dankzij onze randactiviteiten is de Legends Cars een bende vrienden geworden en dat drukt zich op de piste uit door respect voor elkaar. Iedereen vindt er zich in terug, dat is het belangrijkste. Afspraak in Belgisch Limburg voor de aftrap van het seizoen 2012 en lang leve de Legends Cars Cup!”

Legends Cars Cup press


   Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 27 februari 2012 om 10:09


Andere publicaties op Racingworld.be...