Bamboo Engineering met twee nieuwe rijders aan de start

Bamboo Engineering - Chevrolet Cruze 1.6TBamboo Engineering - Chevrolet Cruze 1.6T
Bamboo Engineering, dat verleden seizoen twee Chevrolet Cruze's in het WTCC inzette voor Darryl O'Young en Yukinori Taniguchi, maakte eerder dit jaar bekend haar wagens te voorzien van de allerlaatste upgrades. Het team besloot echter voor 2012 Taniguchi en O'Young aan de kant te schuiven en het WTCC te betwisten met twee nieuwelingen. De Italiaan Pasquale Di Sabatino en de Brit Alex MacDowall werden aangetrokken door het Britse team om dit seizoen de beide Cruze's te bemannen, al zal de wagen een gevoelig andere bestickering krijgen dan de wit-gele tinten van de afgelopen seizoenen.
Voor het tweede jaar op rij zal de Chevrolet Cruze 1.6T het strijdwapen zijn van het Bamboo Engineering team en de titel bij de indepedents wordt het doel in 2012. Verleden jaar maakte de equipe constant progressie en vooral Darryl O’Young kon enkele mooie prestaties neerzetten. Toch besliste men voor dit seizoen het roer volledig om te gooien en na twee jaar te kiezen voor twee nieuwe rijders. Voor beide piloten wordt het hun debuut in het wereldkampioenschap voor toerismewagens en voor Di Sabatino zijn het zelfs de eerste stappen in de toerismewagen racerij.

De 24-jarige Italiaan maakte tot hiertoe carrière in de Formule racerij. Verleden jaar betwistte hij het Auto GP seizoen nadat hij de vorige vier jaar uitkwam in de Formule Renault 3.5. MacDowall kwam van zijn kant in het verleden al uit in het Britse toerismewagen kampioenschap; de voorbije seizoenen sprokkelde de Brit aan het stuur van een fabrieks Cruze verscheidene podia.

Beide heren zullen de Bamboo bolides voor het eerst aan de tand voelen tijdens een korte test in Rockingham volgende week, alvorens de Chevy's vertrekken naar Monza voor de officiële testdagen en vervolgens de openingsmeeting van het seizoen 2012.

Foto's: Bamboo Engineering


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op maandag 27 februari 2012 om 20:20


Andere publicaties op Racingworld.be...