Tiago Monteiro naar Tuenti Racing Team - Zeng§ Motorsport met twee BMW's

Tiago Monteiro zal in 2012 zijn zesde opeenvolgende seizoen in het wereldkampioenschap voor toerismewagens afwerken. De Portugees wordt gesignaleerd bij het Tuenti Racing Team, wat in feite gerund wordt door Sunred. Bij Tuenti Racing Team treft Monteiro Pepe Oriola aan, die eerder nog in verband met Special Tuning Racing werd gebracht maar uiteindelijk toch opteerde voor Tuenti Racing Team. Zeng§ Motorsport van haar kant kondigde aan dat het haar WTCC-programma dit seizoen fors uitbreidt. Het Hongaarse team zal namelijk een extra BMW 320 TC inzetten voor Gßbor WÚber, naast een exemplaar voor Norbert Michelisz.
Tiago Monteiro zal dus ook dit seizoen zijn opwachting maken in het FIA WTCC. De Portugees verdedigde de afgelopen twee seizoenen de strepen van SEAT bij Sunred en krijgt dit jaar, net als de rijders bij Special Tuning Racing en Lukoil Racing, de beschikking over de nagelnieuwe 1.6 liter turbomotor van SEAT. De voormalig Formule 1 rijder zal volgende week in Imola voor het eerst de nieuwe Leon aan de tand kunnen voelen wanneer het team een testsessie afwerkt alvorens naar Monza te trekken voor de seizoensopener.

Nadat Zeng§ Motorsport in 2010 vertrouwde op SEAT, schakelde het Hongaarse team vorig jaar over naar BMW. Norbert Michelisz wist in 2010 nog de allerlaatste manche van het seizoen op zijn conto te schrijven, toen dus nog met een SEAT, en bleef ook in 2011 bij het Hongaarse team. In zijn zwart-oranje BMW 320 TC wist Michelisz zich afgelopen jaar bij zijn thuiswedstrijd in de kijker te rijden door tweemaal de snelste ronde neer te zetten en in de eerste heat zelfs een podium te behalen. In de tweede wedstrijd was de Hongaar echter betrokken bij een aanrijding in de openingsronde toen hij bij het aanremmen van de eerste bocht een inschattingsfout maakte en daardoor meteen een streep mocht maken door hogere verwachtingen dat weekend. Dit seizoen krijgt Michelisz het gezelschap van zijn landgenoot Gßbor WÚber. De 39-jarige WÚber, in het verleden reeds actief voor Zeng§ Motorsport in de SEAT Leˇn Eurocup, krijgt eveneens een BMW 320 TC onder de bips, voorlopig echter alleen voor de Europese manches en de race in Marokko.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op vrijdag 02 maart 2012 om 20:00


Andere publicaties op Racingworld.be...