van der Horst

RACB: "Speedworld is niet in staat kampioenschappen te organiseren"

François Cornelis - RACB
François Cornelis - RACB
In een reactie op de medeling van Speedworld eerder vandaag benadrukt onze nationale automobielfedaratie RACB dat het alle vertrouwen behoudt in de Belgische justitie. "De rechtbank zal de hele situatie wel beoordelen", klinkt het in een persbericht dat de organisatie vanavond uitstuurde, "de RACB hoopt dat de rechtbank schoon schip zal maken". Gezien Autosport.be alle partijen aan het woord wil laten, kan u de volledige tekst wederom integraal lezen hieronder.
RACB SPORT heeft met verwondering kennis genomen van de mededeling die vandaag rondgestuurd werd door de NV SPEEDWORLD PROMOTION.

Deze vennootschap zou zich ervan dienen te onthouden de intentie’s van de Rechtbank te interpreteren, en zelfs te karikaturiseren. De Rechtbank zal de hele situatie wel beoordelen.

De “grote vraag” is niet te weten “of er nog wel teams zijn die willen rijden in België in 2012”. De RACB is ervan overtuigd dat, op deze manier gesteld, alles (sic.) teams er nog “wensen” aan deel te nemen, en de RACB hoopt ook dat zij dit allen zullen kunnen doen.

De echte vraag is te weten of SPEEDWORLD nog in staat is deze kampioenschappen, in alle veiligheid, te organiseren. Voor de RACB is het antwoord duidelijk: neen.

Op 06/02/2012 (zie eerdere berichtgeving nvdr.), zag RACB SPORT zich genoodzaakt om de erkenning als promotor / organisator in te trekken voor elke persoon of elke onderneming van de groep SPEEDWORLD, en dit wegens zowel organisatorische problemen als wegens zeer aanzienlijke schulden ten opzichte van verschillende belangrijke operatoren in de autosport (waaronder RACB zelf, maar ook de omlopen, etc.).

Het is trouwens niet bekend wie zich verschuilt achter dit zogezegde « SpeedWorld Team », waarvan de samenstelling nog nooit werd meegedeeld. De “traditionele” coördinator, Christian LAHAYE, heeft zijn vertrek uit de groep aangekondigd en de “traditionele” wedstrijdleider Laurent VOOGT ook, en geen enkele official werkt samen met SPEEDWORLD.

De RACB wijst er haar vergunningshouders op om op te letten bij deelname aan een geïmproviseerde wedstrijd van SPEEDWORLD, met alle mogelijke en denkbare gevolgen vandien.

De RACB hoopt dat de rechtbank schoon schip zal maken vanaf volgende week, en dat het mogelijk zal zijn om kampioenschappen te organiseren met geloofwaardige partners.

RACB Sport press - Foto: RACB



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 7 maart 2012.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons