Ook Luxury Racing meldt zich voor het FIA GT3

Luxury RacingLuxury Racing
Luxury Racing dat onlangs nog een samenwerkingsakkoord afsloot met Pescarolo racing heeft de intentie om naast het WEC ook deel te nemen aan het FIA European GT3 championship. Evenals in het wereldkampioenschap zal het strijdwapen de Ferrari F458 Italia zijn maar dan in GT3 uitvoering in plaats van GT-E.
Na AF Corse is Luxury racing het tweede team dat aankondigt twee Ferrari F458 Italia’s te willen inzetten in het FIA European GT3 Championship. Anthony Beltoise, die ook voor Luxury in het WEC uitkomt, zal de eerste wagen delen met David Hallyday, die we vorig jaar nog zagen in het FIA GT3 in een WRT Audi. De tweede wagen is voor het ongewone duo Gunnar Jeannette en Frankie Montecalvo, dat vorig jaar nog actief was in de ALMS met een LMPC. De intentie van Luxury om deel te nemen aan het FIA GT3 is goed nieuws voor de serie waar tot op heden nog maar weinig info over mogelijke deelnemers bekend was. Ondermeer de Belgische equipes Team WRT Audi en ProSpeed Porsche, beide verleden jaar nog smaakmakers in het kampioenschap, gaven eerder al aan niet langer geďnteresseerd te zijn in het Europese sprint kampioenschap.

Wie er ook niet langer meer bij zal zijn is vicekampioen Graff-Racing dat ophoudt te bestaan. Het team heeft al zijn materiaal, waaronder de twee Mercedes SLS GT3’s verkocht aan Jean-Noël Lanctuit. Het zijn blijkbaar moeilijke tijden voor teams die over een Mercedes SLS beschikken, nadat Mamerow-Racing zijn wagens omwisselde voor Audi R8’s, heeft Team Bleekemolen nu ook zijn SLS waarmee het in het ADAC GT uitkwamen van de hand gedaan.

Foto: ACO/VSS & Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op donderdag 15 maart 2012 om 00:15


Andere publicaties op Racingworld.be...