Verschillende ex-Formule 1 rijders naar de Superstars serie

V8 SuperstarsV8 Superstars
Het van origine Italiaanse Superstars kampioenschap stelde vandaag in Milaan zijn seizoen 2012 voor en het moet gezegd worden dat het er veelbelovend uitziet. Meer dan 30 spectaculaire V8 touring cars, waarbij er enkele dan nog bestuurd door ex vedetten uit de Formule 1, zullen het tegen elkaar opnemen komend seizoen. Opvallend is ook de deelname van ex HRT rijder Vitantonio Liuzzi, die aan de start zal komen met een Mercedes C63 AMG.
Het kampioenschap dat zich dit jaar buiten de grenzen van Italië ook afzakt naar de circuits van Spa, Donington, Portimao en de Hungaroring, is bezig aan een serieuze internationalisering. Bovendien verwachten de organisatoren om in 2013 een wedstrijd in de States te rijden, om een jaar later ook nog uit te wijken naar Brazilië. Bovendien heeft het kampioenschap een contract afgesloten met Hankook, dat alle wagens van rubber zal voorzien.

Ook de deelnemerslijst mag gezien worden met de aanwezigheid van verschillende bekende namen. Zo zal Vitantonio Liuzzi starten voor het CAAL Mercedes team met een C63 AMG. Bij Maserati kan men ook al rekenen op twee ex-formule 1 piloten met Christian Fittipaldi, begin jaren negentig actief bij Minardi en Footwork Arrows en de Fin Mika Salo. Thomas Biagi is de spits bij BMW, terwijl Gianni Morbidelli de Audi A5 armada zal aanvoeren. Ook Johhny Herbert wordt terug verwacht bij de deelnemende coureurs. Redenen genoeg om dus half juli naar het circuit van Spa af te zakken om kennis te maken met deze spectaculaire klasse.


Foto: V8 Superstars


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 17 maart 2012 om 00:02


Andere publicaties op Racingworld.be...