Testdagen: Nico Verdonck aan de slag met Boutsen Ginion Racing McLaren

Vandaag wordt het Blancpain Endurance Series seizoen in gang geschoten op het circuit van Paul Ricard met een tweedaagse testsessie. Verschillende Belgische teams zoals WRT, Marc VDS Racing, Boutsen Ginion en ProSpeed Competition maken de verplaatsing naar het Zuiden van Frankrijk. Opvallend is dat Boutsen Ginion Racing naast Mondron en Jack Clarke ook Nico Verdonck heeft opgegeven als rijder. Verdonck ruilt dus de Vita4One Ferrari in voor de Belgische Boutsen Ginion Racing McLaren.
Het zal druk worden op Paul Ricard vandaag en morgen, talrijke teams zullen de testsessie gebruiken om hun nieuwe wagen of nieuwe piloten aan een eerste test te onderwerpen. Bovendien vinden er ook nog testen plaats in het kader van de Balance of Performance, waar naast de Audi R8 Ultra, McLaren MP4-12C, Lamborghini LMP600+ en Mercedes SLS ook de nieuwe Ginetta G55 GT3 aan bod zal komen.

Zeven deelnemers aan de Pro-Cup staan ingeschreven waaronder de Belgische teams WRT, met één wagen voor Vanthoor, Mies en Sandström en Marc VDS Racing met twee BMW Z4’s voor Leinders/Martin/Palttala en Longin/Moser. Zij zullen het opnemen tegen een United Autosports McLaren (Parente/Brabham/Bell), SMG Porsche (Pla/Clément), Kessel Racing Ferrari (Afanasiev/Zampieri/Bontempelli) en verrassend een Vita4One BMW Z4. Het Duitse team werd in het GT1 kampioenschap verwacht, maar blijkbaar overweegt men toch mogelijk een verdere deelname aan de BES.

Bij de Pro-Am Cup teams vinden we weer enkele Belgen en is het vooral uitkijken naar de Boutsen Ginion Racing McLaren die na verleden week enkele ronden op Zolder gereden te hebben, zijn internationaal debuut zal maken. Jack Clarke, Edouard Mondron en dus Nico Verdonck zullen elkaar aflossen aan het stuur  van de oranje bolide. ProSpeed Competition is aanwezig met één Porsche voor Maassen en van Splunteren en van Hooydonk en Lémeret debuteren op één van de DB Motorsport BMW Z4’s.  

Met 13 wagens buiten het Pro-Cup exemplaar is Ferrari het best vertegenwoordigde merk op deze testdag. AF Corse, met niet minder dan 4 Ferrari's, Vita4One Italy, JMB Racing, Kessel Racing, Sport Garage, Mtech en SOFREV-ASP vertrouwen allen op de Italiaanse bolide. McLaren maakt een opmerkelijke entree met maar liefst acht wagens die zich voor deze testdagen inschreven. Naast Boutsen Ginion zijn ook Gulf Racing (2 wagens), ART Grand Prix, United Autosports (1 Pro en 1 Pro-Am), ASM Team en Von Ryan Racing aanwezig. McLaren heeft zo één wagen meer op de piste dan Porsche dat naast Pro-Speed in de Pro-Am klasse kan rekenen op Pro GT by Almeras, Ruffier Racing en het Haribo Racing Team. De door de snoepjes fabrikant gesponsorde Porsche komt met ondermeer Richard Westbrook op de baan.

In de Pro-Am klasse komen nog twee Mercedes SLS GT3’s (Black Falcon en Peci Spark) op de baan en Audi kan rekenen op een exemplaar van Sainteloc Racing , met wel ADAC kampioen Lunardi aan het stuur. Ook Nissan is aanwezig met één auto voor het GT Academy Team RJN. Verder zijn er nog 5 oudere wagens van de Gentlemen Trophy en vijf wagens buiten competitie. Bij deze laatste vindt men de Reiter Camaro met aan het stuur niemand minder dan Oliver Gavin! Gavin

Foto: Ronald Janssens


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op dinsdag 20 maart 2012 om 07:16


Andere publicaties op Racingworld.be...