Belgian Audi Club Team WRT stelt programma 2012 voor

WRT - Audi R8 LMS UltraWRT - Audi R8 LMS Ultra
Vandaag stelden Vincent Vosse, René Verbist en Yves Weerts op het circuit van Zolder het programma van hun team voor 2012 voor. Het wordt een druk jaar voor WRT, dat nu officieel Belgian Audi Club Team WRT noemt, met een drievoudig GT programma plus drie belangrijke 24 uren races. FIA GT1, Blancpain Endurance Series, GT Tour plus de 24 uren van de Nurburgring en Zolder zijn de kampioenschappen en races die dit jaar aangedaan worden.
Vooreerst is er het FIA GT1 wereldkampioenschap waar WRT Audi zal vertegenwoordigen. In dit kampioenschap moet ieder deelnemend merk twee wagens inschrijven. Voor WRT worden dat twee nieuwe Audi R8 LMS Ultra met als rijderduo’s Laurens Vanthoor/Stéphane Ortelli en Oliver Jarvis/Frank Stippler.

De twee R8 LMS Ultra’s worden ook ingezet in de Blancpain Endurance Series waar telkens drie rijders het stuur van de wagens delen.  Ook hier vinden we Vanthoor terug die team vormt met Edward Sandström (ex Schubert BMW) en Marco Bonanomi. In de tweede wagen zullen we opnieuw Stéphane Ortelli zien met aan zijn zijde de Duitsers Christopher Haase en Christopher Mies. Voor Ortelli zit er bovendien nog een derde programma in, de Fransman komt ook uit in het Franse GT kampioenschap, de GT Tour, met als teamgenoot David Halliday.

Geen Europees FIA GT3 meer voor WRT, maar daarbuiten staat dat het team twee extra 24 uren races zal betwisten. In eigen land komt men aan de start van de 24 uren van Zolder en ook de zeer populaire 24 uren van de Nururgring staat op het programma. Is het nog niet duidelijk wie in eigen land aan de start komt, dan zien wij op de Nurburgring het trio Andrea Piccini/Edward Sandström/Oliver Jarvis het stuur nemen van een R8 LMS Ultra. Als voorbereiding voor deze laatste wedstrijd zal het team één andere wedstrijd van het VLN betwisten. Hoogtepunt van het jaar wordt natuurlijk weer de 24 uren van Francorchamps, die natuurlijk deel uitmaakt van de BES. Voorwaar een druk seizoen in het verschiet.

Update
Verdere foto's van de persvoorstelling kan u terugvinden in een speciaal fotoboek.

Foto: SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op donderdag 22 maart 2012 om 18:34


Andere publicaties op Racingworld.be...