Bert Longin tweede in Trofee Sportverdienste Leuven 2011

Een trofee voor sportverdienste komt uiteraard de sporter toe, maar ook de sporttak. Daarom is de tweede plaats van Bert Longin in de Trofee van de Sportverdienste van de stad Leuven 2011 enorm belangrijk. Longin legde in die verkiezing nipt de duimen voor de judoka Ilse Heylen, maar kan niet anders dan tevreden zijn voor de erkenning die hij, maar vooral de autosport daardoor krijgen.
"Kijk, Ilse verdient dat zonder meer", vertelt Bert Longin zonder enig probleem. "Ik ben blij dat ik me kan meten met een atlete die deze zomer voor de derde maal naar de Olympische Spelen mag. Autosport is topsport en krijgt erkenning, dat is voor mij het belangrijkste aspect van die tweede plek. Ik ben uiteraard ook trots dat ik mijn stad mag vertegenwoordigen op nationaal en internationaal niveau en uiteraard is de persoonlijke erkenning iets dat plezier doet."
 
Bert Longin zal dat ook in 2012 blijven doen en wel met een hele drukke agenda. We wisten al dat Bert Longin Supercar Challenge zou rijden met een Ferrari 430 GT2 van VEKA Racing, in het gezelschap van Franz Lamot, ook vernamen we dat hij Europees actief zal zijn in een BMW van het MARC VDS Team, meer bepaald in de Blancpain Endurance Series, aan de zijde van Mike Hezemans en Henri Moser. Ook zal Bert de 24 Uur van Zolder rijden, met als doel met een zesde zege alleen recordhouder qua zeges te worden. Bert Longin was echter nog niet tevreden met 16 raceweekends en 25 wedstrijden in 2012...
 
"Neen", lacht Bert Longin. "Ik stap ook in het Project Saker in Supersportklasse van de Supercar Challenge samen met Wim Meulders. Dat betekent dat ik tijdens de weekends van de Supercar Challenge in alle wedstrijden aan de start zal verschijnen. Ik ben heel blij dat de mensen me de kans geven om in het project te stappen en ik zal er alles aan doen om ook hier sterke resultaten neer te zetten."
 
34 wedstrijden, dat betekent heel wat kilometers en ongelofelijk veel ronden en dus… heel veel bomen. "Ook dat klopt, want ons project 3 for Tree gaat onverminderd verder. Ik wil verder gaan met de bebossing en mijn steentje aan een groene wereld verder bijdragen!"

Bert Longin press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 01 april 2012 om 11:45


Andere publicaties op Racingworld.be...