6H Zolder: Annulatie wedstrijd te Circuit Zolder een feit

Wat reeds enige tijd in de lucht hing en ook door deze website werd aangehaald, is zopas ook officieel door de ELMS organisatie bevestigd. De wedstrijd van 20 mei op het circuit van Zolder gaat niet door. Officieel vanwege het te kleine aantal ingeschreven deelnemers, maar ook andere problemen zoals het samenvallen van de wedstrijd met de 24 uren van de Nürbürgring en het ontbreken van een randprogramma liggen meer dan waarschijnlijk aan de basis van de beslissing.
Het bericht van het afgelasten van de wedstrijd op Circuit Zolder staat nu ook op de ELMS site, hierbij geven wij u de belangrijkste punten uit deze nota:

“Tijdens een vergadering, die zaterdagavond ter gelegenheid van de eerste wedstrijd van de ELMS werd gehouden op het circuit van Paul-Ricard, hebben Pierre Fillon (Adjunct president van de ACO), Gérard Neveu (Algemeen directeur van het FIA WEC ), Patrick Peter (promotor ELMS) en Vincent Beaumesnil (sport directeur ACO) besloten, na een consultatie van alle ELMS teams, om de tweede wedstrijd voorzien op Zolder van 18 tot 20 mei te annuleren.

Na een lange beraadslaging werd deze beslissing genomen gezien het lage aantal ingeschreven (19) deelnemers, onvoldoende het goede verloop van een endurance wedstrijd  van zes uren te verzekeren. De verschillende partijen van de ELMS hebben zich nu de tijd gegeven tot de wedstrijd van Donington (15 juli) om een startveld van minstens 25 wagens bijeen te krijgen.

Om dit objectief te bereiken zijn er discussies aangevat met de verschillende partijen om een oplossing te vinden om meer deelnemers te krijgen in de verschillende categorieën, voornamelijk GTE, FLM en GTC. Voor deze laatste categorie wordt zelfs een uitbreiding van het aantal toegelaten modellen onderzocht.

In afwachting en onder voorwaarde dat de FIA een late inschrijving toestaat, kunnen teams uit het ELMS die nog willen rijden in aanloop van de 24 uren van Le Mans, toegestaan worden om deel te nemen aan de WEC wedstrijd op Spa. Een beslissing wordt volgende week genomen.”

Verder legt men nog eens de nadruk dat de ELMS een belangrijk rol speelt in het opleiden van rijders en teams die willen promoveren naar het WEC en dat de ELMS evenals de ALMS een belangrijk bron van deelnemers is en zal blijven voor de 24 uren van Le Mans. Feit blijft dat de Belgische kijker weer een wedstrijd op eigen bodem ontnomen wordt en dat de kalender van het circuit van Zolder schrikwekkend begint te slinken. Nadat de omloop te Terlaemen al vrijwillig het WTCC weigerde wegens te duur en het ADAC weekend naar Zandvoort zag verhuizen volgden de annulaties van de nationale weekends alsook het verdwijnen van de Superleague Formula.

Foto: DPPI


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ELMS op zondag 01 april 2012 om 22:31


Andere publicaties op Racingworld.be...