En toen waren ze nog met twaalf

FIA GT3 - Nogaro 2008FIA GT3 - Nogaro 2008
Het FIA GT3 kampioenschap kent moeilijke tijden, de concurrentie van andere GT3 kampioenschappen zoals de BES en het Duitse ADAC GT maken dat er dit jaar weinig interesse is voor het sprint Europese kampioenschap. Voor de eerste manche op Nogaro schreven zich slechts 14 deelnemers in maar bij aanvang van de meeting bleek Luxury Racing niet aanwezig te zijn. We starten het weekend dus met slechts 12 wagens.
Enkele dagen geleden publiceerden we de deelnemerslijst voor de eerste manche van het FIA GT3 kampioenschap, maar met 14 deelnemers viel die echter zeer mager uit. Belangrijke merken present in andere kampioenschappen zoals BMW, McLaren of Porsche ontbraken. Met zes wagens was Ferrari veruit het best vertegenwoordigde merk voor Audi met drie eenheden. Mercedes en Lamborghini brengen twee wagens aan de start terwijl Aston Martin nog vertegenwoordigd wordt door één oude DBRS9.

Ondertussen heeft Luxury Racing de inschrijving voor zijn twee Ferrari’s ingetrokken en valt het deelnemers aantal terug op 12. Stéphane Ratel geeft toe dat het huidige FIA GT3 kampioenschap zich momenteel in een crisis bevindt maar heeft goede hoop dat de situatie met de tijd terug zal verbeteren. Ratel maakt de vergelijking met het Engelse GT kampioenschap, dat niet zo lang geleden ook leed aan een gebrek aan belangstelling maar zich langzaam herpakte via de deelname van meerdere nieuwe wagens. Ratel geeft het FIA GT3 kampioenschap dus niet op en zijn uiteindelijk doel is om dit om te vormen tot een soort junior serie waar rijders en teams kunnen debuteren alvorens over te stappen naar het GT1 kampioenschap. Ook de datum van de manche op Nogaro, één week na de start van de ADAC GT serie en één week voor de aanvang van het BES, is niet ideaal aldus het hoofd van SRO. Ratel verwacht wel dat voor de tweede manche op Zolder het aantal inschrijvingen hoger zal liggen.


Foto: DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op vrijdag 06 april 2012 om 21:50


Andere publicaties op Racingworld.be...